Gary Moore-Emlékest 2024 – A Sabaton gitárosa is jön!

Hard Rock Magazin

A jövő évi, sorrendben 11. Gary Moore-Emlékest igazán nagyszabásúnak ígérkezik, többek közt először vesz részt rajta Tommy Johansson, a Sabaton és a Majestica gitárosa, aki nagy tisztelője ír elődje hard rock munkásságának.

Nagy dicsőség hazánknak, hogy a 2011-ben elhunyt Gary Moore zenei örökségét azóta – a Covid miatt kiesett 2 évtől eltekintve – minden évben itt, Magyarországon ápolják az ír gitárfenomén követői, zenésztársai, barátai. A Vámos Zsolt vezette Run For Power és Somogyi Remig gitáros rendszeres vendége az emlékesteknek, de fellépett már itt a hazai gityósok táborából Lukács Peta, Kontor Tamás és Petruska András, Gary testvére, az ír Cliff Moore, Gary lánya, Lily, barátjának és testőrének fia, az „ír hangú angolnak” titulált multiinstrumentalista Harrisen Larner-Main, az  Amerikában befutott, a magyar SRV-nek elkeresztelt Tommy Katona, a német bluesgitáros, Henrik Freischlader, az angol Ben Poole, a finn Ben Granfelt, a svájcisapkás német, Marcus Deml és a barett sapkájában szintén egyedi megjelenésű francia Fred Chapellier, a hegedűn is virtuóz ír, Pat McManus és a görög Noely Rayn zenekar is.

A jövő évi koncert ismét Gary Moore születésnapjához (április 4.) igazodva, az ahhoz legközelebbi szabad dátumon valósul meg az Analog Music Hall színpadán, április 6-án, szombaton gyűlnek össze egykori zenésztársai, Graham Walker dobos, Vic Martin billentyűs és Pete Rees basszusgitáros, hogy Tommy Katona kísérőiként Gary blueskorszakát idézzék meg, és először csatlakozik a fellépőkhöz a svéd Tommy Johansson, a Sabaton és a Majestica gitárosa, aki nagy tisztelője az ír gitáros hard rock munkásságának, bandájának 2017-es emlékezetes Hungexpo-koncertje előtt kilátogatott a Gary Moore emlékére ültetett fához is, ahol egy pengetőt is hagyott a „találkozás” apropójából.

Tommy Johansson Gary Moore

A YouTube-on számtalan Gary-feldolgozást hallhattunk tőle és az 1987-es Red & White Starotocaster mintájára készült Gary Moore Signature Charveljét is bemutatta egy videóban, ezeket mind megnézhetjük az alábbi videólistában.

A LOTS Music bemutatja:
Gary Moore-Emlékest 2024
Fellépők: Tommy Johansson, Tommy Katona, Graham Walker, Vic Martin, Pete Rees + további vendégek
Analog Music Hall, 2024. április 6.
Early Bird-jegyek 7900 ft-ért vásárolhatók december 31-ig a Tixa oldalán, ezt követően 8500-ra ugrik a számláló, a koncert napján 9500 Ft-ba fog kerülni a belépő. Esetleges további infók az esemény Facebook-oldalán.
Kedvcsinálónak pedig itt az idei emlékestről szóló beszámolónk.

Gary Moore 2024 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.