Anneke van Giersbergen – Kemény zenék lágyan

Hard Rock Magazin

Különleges új műsorával látogat Budapestre Anneke van Giersbergen. Május 19-én a MOMkult színpadán Metallica-, Iron Maiden-, Scorpions- vagy akár Black Sabbath-dalokat hallhatunk tőle vonósnégyesre, zongorára és énekhangra átírva.

Anneke van Giersbergen már fiatal korában megszerette a zenét. Bár fiatal lányként leginkább popzenét hallgatott (Barbra Streisandot és Kate Busht), de mindez megváltozott, amikor idősebb bátyja megismertette vele a keményebb műfajokat. Az erőteljes ének és a rock hangulata azonnal megfogta. Anneke, aki 1994-től 2007-ig a The Gathering énekesnője volt, önálló előadóként is tevékenykedik. Hallhattuk őt Devin Townsend mellett, az Ayreon-operákban, a VUUR és The Gentle Storm formációkban, legutóbbi saját albuma 2021-ben jelent meg ’The Darkest Skies Are The Brightest’ címmel.
2021-ben egy holland talkshow felkérte Annekét, hogy adja elő a Metallica Nothing Else Matters című számát vonósnégyessel. Ruud Peeters készítette az ott hallható hangszerelést, innen jött az ötlet az együttműködésre. Anneke a ’Heavy Strings’ turnén a keményebb műfaj széles skáláját vonultatja fel az Iron Maidentől a Scorpionson át a Black Sabbathig. Ezen bandák nagyszerű dalait vonósnégyesre, zongorára és énekhangra írt lenyűgöző hangszerelésben prezentálják. 2024. május 19-én a MOMkultban láthatjuk a holland énekesnőt, az eseményre jegyet a Tixánál lehet vásárolni 9900 és 13 900 Ft közötti árakon, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Anneke Van Giersbergen

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.