I Helvete – Autentikus hangzású lett az új lemezük

Fémforgács

Yksi yhteinen yhteiskunta címmel megjelent a melodikus black/death metal vonalán mozgó finn zenekar, az I Helvete második nagylemeze. Az Inverse Records gondozásában november 24-án debütált album mellé címadójukra egy dokumentumfilmszerű noir képvilágú szöveges videó is kijött.

A Yksi Yhteinen Yhteiskunta egy folyamatosan fejlődő dal. A hangszerek száma fokozatosan növekszik, a tempó pedig egyre csak gyorsul, ahogy haladunk előre. Ez nem egy énekkel kísért dal, hanem sokkal inkább egy felszólalás, pontosabban egy manifesztum.” – mesélte Aleksi Mäkelä énekes/gitáros.

A lehető legautentikusabb hangzást szerettük volna második albumunkhoz. Egy komplett egység megtalálása volt a célunk, mind a hangok, mind az effektek tekintetében. Emellett a hegedű-, a harmonika- és a zongorasávokat session-zenészek segítségével vettük fel. Tehát nem sok virtuális hangszert hallani ezen az albumon.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.