Deryck Whibley elárulta, miért oszlik fel a Sum 41

Nuskull Magazin

Idén tavasszal jött a szomorú hír, miszerint közel három évtizednyi slágergyártás után berekeszti működését a pop-punk alapvetés Sum 41. Azonban minden rosszban van valami jó: mielőtt a banda végleg elcsendesedne, még kiadnak egy dupla albumot és körbeturnézzák a világot, hogy méltóképp vehessenek búcsút a rajongóktól. Erről szeptemberben már be is futott az első felvezető szám.

A zenekar frontemberével, Deryck Whibley-vel a napokban készített egy röpke tízperces interjút a kanadai CJAY 92 csatorna, amiben a Heaven x Hell lemezekről, az utolsó világ körüli kanyarról és természetesen a feloszlás miértjéről faggatták a zenészt. Ezutóbbit így foglalta össze:

Abban hiszek, hogy a zene megmondja neked, mit csinálj, és nekem azt mondta, hogy csináljunk egy dupla albumot. Amikor ez kész lett, rájöttem – és ezen már töprengtem egy ideje -, hogy az évek során minden egyes nap 1000%-os figyelmet fordítottam a bandára, és ezután az anyag után nem maradt bennem több, amit kiadhatnék magamból.

10. osztályos korom óta csinálom ezt a bandát, és eljutottam arra a pontra, hogy szeretném valami másra összpontosítani az energiámat és a figyelmemet. Úgy érzem, ez lett a valaha volt legjobb anyagunk, és szerintem a banda se volt még soha ilyen jó élőben. Az járt a fejemben, hogy mi mással lehetne jobban lezárni ezt az egészet, mint egy ilyen kiadvánnyal.

Azzal kapcsolatban, hogy tudatos volt-e az utolsó Sum 41-anyag megírása, az énekes így reagált:

Nem volt rajtunk nyomás, mert nem is tudtuk, hogy épp az utolsó lemezünket írjuk. Amikor nekiálltam dalokat írni az anyagra, nem is tudtam, hogy Sum 41-dalokat írok. Azt hittem, másoknak írok, mert a pandémia elején több menedzsment és kiadó is felkeresett, hogy nem írnék-e az előadóiknak. Pop-punk cuccra vágytak, szóval neki is ültem, és úgy alakult, hogy megszerettem a dalokat, nem akartam eladományozni őket, így hát megtartottam magamnak. Nem is gondoltam, hogy dupla albumot fogunk írni, eszembe se jutott, hogy végül azzá válik, amivé. Ez az egész csak a dalírás végeztével körvonalazódott. Csak az írás szeretete miatt csináltam, aztán amikor visszahallgattam őket, akkor szólítottak meg.

A Heaven x Hell jövő tavaszra van datálva, és habár hazai turnéállomás egyelőre(?) nincs bejelentve, az már egészen biztos, hogy a szomszédban a Nova Rockon búcsút intenek az urak.

//www.youtube.com/watch?v=7n9kdkl9Ewk

//www.youtube.com/watch?v=eQEY1gPeZgk

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.