Aldrig – Katarzis portált

Fémforgács

Az Aldrig egy megfeketedett post-metal banda Belgiumból, ami Yağmur címmel adta ki debütáló lemezét november 23-án. Az egész mögött a Gert Stals, a Joren De Roeck és a Soul Grip egykori tagjai állnak, akik „életük gyász edényének” hívjál eme projektjüket. Az öt dalos, meglehetősen súlyos atmoszférákat megszólaltató lemez dalszövegei szerint egy karaktert követnek, aki időn és téren átesve, különböző városi dimenziókban ébred fel újra és újra, miközben egy olyan valamit kerget, amit meg tudna– és mégsem fogja – soha megtalálni.

„Egy városon át sétálni éjszaka, miközben esik az eső, ami valamiféle kétségbeesett ragyogást kölcsönöz a világnak. Az utcai lámpák a környező ipari terület a sötét felhők felületén tükrözve egy hideg mesterséges naplementét formálnak. Ez az üresség táplálja a Yağmur dalszövegeit. A képzelet és, hogy valóban van valami lehangoló szépség az állandó városi szürke szomorúságban. Úgy gondoljuk, hogy a lemez ilyen szempontból nagyon teljesnek tűnik, és reméljük, egyfajta katarzis portált nyit meg a hallgatókban.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.