The Dead Daisies – Válogatáslemezhez méltó műsorral térnek vissza

Hard Rock Magazin

Idén kiadott válogatáslemezét mutatja be jövő vasárnap a 10 éves Dead Daisies a Barba Negrában, három Whitesnake-zenésszel és ismét John Corabival a mikrofon mögött, de nem feledve a Glenn Hugheszal és Jon Stevensszel készült dalokat sem. Előttük Spike melegít be, a Quireboys alapító énekese.

2013-as első lemezével a Dead Daisies valósággal berobbant a rockzenei színtér közepébe. Azóta mindenki kicserélődött – többször is – a zenekarvezető David Lowy gitáros (Red Phoenix) körül, de mindig a műfaj legjobb zenészei közül válogatott társakat. A nemrég távozott Glenn Hughes helyére visszatért a régi énekes, John Corabi (Mötley Crüe, The Scream), a csapat tagja még Doug Aldrich gitáros (Whitesnake, Dio), Brian Tichy dobos (Whitesnake, Ozzy Osbourne, Foreigner) és Michael Devin basszusgitáros (Whitesnake, Lynch Mob). Erőteljes ének, bluesos riffek, hatalmas refrének és felejthetetlen dallamok, mindez elképesztő színpadi jelenléttel előadva: ez a titka az ausztrál-amerikai csapatnak, ahogy a 2018-as Resurrected című nóta friss, halloweeni klipjében is látható.

Hat, főként saját számokat tartalmazó nagylemezen kívül kiadtak egy feldolgozásalbumot, most pedig az első válogatáslemez is itt van, amire a 18 korábbi nóta mellé két teljesen új dal is felkerült. A csapat több százezer ember előtt lépett fel Európában, Amerikában és Japánban, és szinte az összes nagy fesztiválon feltűntek már. Az évtizedes fennállás alkalmából pedig nemrég még egy mobilos játékban is feltűntek: a Daisys Revenge játékban a ’Best Of’ lemez dalait hallgatva lövöldözhetünk.

Spike

A turné vendégeként Spike, a Quireboys nevű brit rockzenekar alapító énekese lép fel, aki nemrég szakított zenésztársaival. Ez persze nem tartja vissza attól, hogy előadjon olyan klasszikusokat, mint a There She Goes Again, I Don’t Love You Anymore vagy a 7 O’Clock.

A Dead Daisies pedig a színes program részeként előveszi a Slide It In című Whitesnake-slágert is, így tisztelegve a legendás David Coverdale zenekara előtt, melyben hárman is (Doug Aldrich, Michael Devin és Brian Tichy) megfordultak, sőt, a 2011-es ‘Forevermore’ lemezen és az azt követő turnékon még együtt is zenéltek mindannyian. Budapestre december 3-án érkezik a show, a Barba Negrában lépnek majd fel, várhatóan az alábbi műsorral:

Resurrected (‘Burn It Down’)
Rise Up (‘Burn It Down’)
Dead And Gone (‘Burn It Down’)
Make Some Noise (‘Make Some Noise’)
Miles In Front Of Me (‘The Dead Daisies’)
Face I Love (‘Face I Love’ EP)
Unspoken (‘Holy Ground’)
Bustle And Flow (‘Holy Ground’)
Something I Said (‘Revolución’)
dobszóló
Lock ‘n’ Load (‘The Dead Daisies’)
Born To Fly (‘Radiance’)
Highway To Hell / Living After Midnight / Heaven And Hell / Smoke On The Water / The Boys Are Back In Town
With You And I (‘Revolución’)
Fortunate Son (‘Make Some Noise’)
Mexico (‘Revolución’)
Midnight Moses (‘Revolución’)

Long Way To Go (‘Make Some Noise’)
Slide It In
Helter Skelter (‘Face I Love’ EP)

A Livesounds bemutatja:
The Dead Daisies, Spike
koncertek
Budapest, Barba Negra, 2023. december 3. 19 óra
Belépő: elővételben 11 900 Ft, a koncert napján 12 900 Ft
Jegyek kaphatók a Tixa és a Rock 1 oldalain, valamint a Ticketportal hálózatában és a Barba Negra jegypénztárában. További infók az esemény Facebook-oldalán.

(Címlapfotó: David Pear)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.