Komoly témával és súlyos zenével landolt a második felvezető dal az új OMEGA DIATRIBE lemezről!

Rockvilág.hu online rockmagazin

December 1-jén Deviant címmel jelenik meg a fővárosi extrém groove metal banda, az Omega Diatribe ötödik lemeze, melynek a társproducere és mixing/mastering mérnöke ismét a neves dán producer, Tue Madsen (Meshuggah, Suicide Silence, The Haunted stb…) volt, akinek közreműködésével 2018-ban a zenekar bezsebelte “Az év legjobb stúdióprodukciója” díjat a HangSúly Zenei Díjon a Trinity lemezükkel.

Az új korong a hazai Metal.hu kiadó szárnyai alatt landol, egy impozáns 8 paneles DIGIPAK CD és 2 fajta vinyl kiadásban. A lemezről eddig a Mindreader című dalt mutatta be a zenekar, ma pedig a Stench Of Demise dalt és a hozzákészült videóklipet nézhetitek meg.

Hájer Gergő (dalszerző gitáros) az alábbiakat nyilatkozta a közelgő lemezről:
“Sajnos minket és a családjainkat sem kímélt a pandémia, így számos emberi veszteséget kellett feldolgoznunk az utóbbi időben. Ebben a dalban tudtuk kiadni ezeket a negatív energiákat és feldolgozni a gyász folyamatát. Nekem rengeteget segített 1-1 dal, vagy lemez átvészelni a sötét időszakokat fiatalkoromban, de a mai napig is. Hiszek benne, hogy ez a dal (vagy akára  teljes lemez) támaszt nyújthat azoknak, akik hasonló traumákon mentek át, vagy fognak átmenni az életük során.
Egyáltalán nem lett egy vidám lemez a Deviant, de nem is volt célunk soha, hogy vidám zenéket írjunk. Cserébe viszont a legmélyebb és legőszintébb korong, amit valaha kiadtunk.”

 

Majd Szathmáry Ákos (basszusgitáros) folytatta:
“Ez egy olyan téma amit a mindennapokban igyekszünk elkerülni. Aki nem tapasztalta meg testközelből, annak nehéz átérezni, mert annyira hihetetlen. Aztán csak megtörténik veled is és ott állsz tehetetlenül, bele kell törődnöd, hogy nem segíthetsz. Sajnos mindenki számára elkerülhetetlen és folyamatosan ott liheg a nyakunkban a halál. A Deviant témáját azt hiszem nem terveztük, csak jött és tarkón vágott minket az élet majd átvette az irányítást. A lemezborító grafikái is az elmúlás köré épülnek, a 8 paneles digipak oldalain egy emberi lény életének utolsó pillanatait ábrázoltuk.”

 

Végül Király Krisztina (rendező) az alábbiakat mesélte a közös munka és a klip tematikája kapcsán: “Az utóbbi években intenzíven foglalkoztatott az elengedés metafizikája – a gyász, a ragaszkodás, az időn és téren átívelő szeretet témaköre. Így amikor megkaptam a zenét és a szöveget, azonnal jöttek a képek, az atmoszféra, de csak később derült ki számomra, milyen események ihlették a dalt, megerősítve bennem az elképzelést. Szerettem volna, ha több létsíkon keresztül tudunk megjeleníteni egy gyászfolyamatot: A tér kiüresedik, majd beszűkül, – ahogy bánatunkban szeretteink után mennénk a halálba, hogy ott újra egyesüljünk velük, – ahogy talán ez a ragaszkodás a síron túli létben is béklyózza a lelkeket. Maga az elengedés lehet végül mégis a szeretet legtisztább megnyilvánulása, legyen a tárgya valamelyik elhunyt vagy még élő fontos személy. Hálás vagyok és örülök, hogy a zenekarral és Baki Zoliékkal közösen dolgozhattunk a klipen, megpecsételve régre nyúló ismeretségünket.”

 

Tracklist:
01. Stench Of Demise
02. Mindreader
03. Deviant
04. My Sphere
05. Reflections
06. Indoctrinated (feat. Sean Zatorsky)
07. False Prophecy
08. Seclusion
09. Molecular Torsion

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.