BITE THE SUN – Bemutatkozás

Fémforgács

A napokban juttatta el hozzánk Indifference című első dalának videóját a cseh alternatív metal / metalcore vonalas BITE THE SUN zenekar.

Mi vagyunk a BITE THE SUN, egy új, alternatív metalt metalcore- és ambient elemeket színezett zenét játszó zenekar Brünnből, Csehországból.Öten alkotjuk a zenekart, eltérő zenei ízléssel. Ezt gyúrjuk össze dalainkban, így változatos, mégis egy irányba mutató a végeredmény.” – mondja az együttes basszusgitárosa és fő dalszerzője Michal Durdovanský, aki Martinom Andonovval közösen alapította meg a zenekart.

A zenekar hálószoba projektként indult, mindössze annyi volt a terv, hogy írjunk és demózzunk fel pár dalt. Aztán felgyorsultak a történések és pár hónapon belül a próbateremben találtuk magunkat teljes zenekari felállásban.”

A zenekar felállása a következő: Martinom Andonov – ének, Michal Durdovanský – basszusgitár, vokál, Petr Vachulka – gitár, Dávid Zoltán – gitár, Šimon Stejskal – dob.

A banda három dalt rögzített idén a The Barn (CZ) stúdióban Dan Friml-el, melyeken elmondásuk szerint a ’90-es évek hatása keveredik a modernebb hangzással. A következő single a tervek szerint decemberben érkezik, a harmadik felvétel megjelenése pedig jövő év elejére várható. Az első singlehez klipp is készült a zenekar dobosa Šimon Stejskal rendezésével:

Minden lehetőségnek örülök, amikor a zene által kiváltott érzéseket, hatásokat képi világgá alakíthatom. Ez alól az Indifference sem volt kivétel, még akkor sem ha ezúttal a kamera másik oldalán is szerepelhettem. A klipp a természetes aggresszión kívül reflektál az európai brutalizmusról szóló hosszú távú fotó projektemre.

Szövegeink tematikáit tekintve a jelenkorunk hét fő bűnére utalunk, ebben a számban az apátia, közöny és a dopamin utáni hajsza van terítéken,” – mondja Michal, majd hozzáteszi: “Elsősorban azonba magunkban keressük a hibákat.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.