Omega Diatribe – Mindreader – új videó

Fémforgács

December 1-jén Deviant címmel jelenik az Omega Diatribe ötödik nagylemeze. A lemez társproducere és mixing/mastering mérnöke ismét a neves dán producer, Tue Madsen (Meshuggah, Suicide Silence, The Haunted stb…) volt. A kilenc dalos lemez egyik dalában Sean Zatorsky (Daath, Sinsaenum, Vented) vendégeskedik, a kiadást pedig az ukrán Metal Scrap Records gondozza. Hájer Gergő dalszerző/gitáros az alábbiakat osztotta meg a közelgő lemezről:

Fontos szempont volt a lemez munkálatai során, hogy fejlődést mutassanak az új dalok a Metanoia lemezhez képest, ami fantasztikus visszajelzéseket kapott. Ez a hozzáállás egy elképesztően tudatos és megfontolt komponálási folyamathoz vezetett. Ennyire szerintem még sosem korrelált a zenei alap a dalszövegekkel és annak prozódiájával, ritmizációjával. A covid időszak ugyan úgy, ahogy mindenki máson, rajtunk is markáns nyomot hagyott. Ennek a kivetülése lett a Deviant, ami szerintem az eddigi legsötétebb és számomra a legszemélyesebb Omega Diatribe korong lett.

Lemezük elsőként Mindreader daluk hivatalos videója nézhető meg.

A zenekar lemezbemutató koncertje december 22-én, a Barba Negra Blue Stage-ben lesz, olyan zenekarok társaságában, mint a Beneath The Void és a From The Sky.

Omega Diatribe – Deviant

(Metal Scrap Records)

1. Stench Of Demise

2. Mindreader

3. Deviant

4. My Sphere

5. Reflections

6. Indoctrinated (feat. Sean Zatorsky)

7. False Prophecy

8. Seclusion

9. Molecular Torsion

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.