Aornos Megjelent az új lemeze

Fémforgács

Pre Divine címmel megjelent és végig is hallgatható az epikus black metalt játszó Aornos negyedik albuma. A bő 44 perces játékidejű, digipak CD-n megjelenő anyagon nyolc új szerzemény kap majd helyet.

A Pre Divine egy intenzív, támadó jellegű alkotás, de persze nem csak old-school darálásból áll, hiszen a közepe felé megérkezik a dalainkban sokszor felbukkanó elszállós hangulat is. Akár egyfajta kivonatként is felfogható mindarról, ami jellemző az Aornos zenei világára, minden eddiginél tömörebb formában, szűk 4 percbe sűrítve. A cím, mint kifejezés egyfajta romantikus, filozofikus elvágyódás a megvalósult, uralkodó vallások, kultúrák előtti létállapotba. Abba az őseredetiségbe, amikor a lét ideája még nem volt mesterségesen meghasítva a jó és a rossz olyan felfogására, ahogy az például az intézményesült vallások értelmezésében és dogmáiban megnyilvánul. A szöveg bizonyos szempontból, ha csak a puszta szavakat olvassuk minden irónia nélkül, akár inhumánusnak, a mondanivaló rendkívül kegyetlennek tűnhet, mégsem nevezném ezt az attitűdöt negatívnak vagy kétségbeesettnek, sokkal inkább nyugodtnak és elfogadónak.” – mondta a zenekart vezető Algras, polgári nevén Tátrai Csaba.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.