Youff – Hallgasd meg új lemezüket

Fémforgács

A belga noise rocker Youff október 27-én adta ki Hayday című albumát. Lemezük Foreveroptimist dala friss videót is kapott.

Ez az album egy kicsit tovább tartott, mint általában, valószínűleg azért, mert egy tagcserén mentünk keresztül. Egy második gitár érkezése a zenekarba azt jelentette, hogy egy már az amúgy is eléggé telített zenei nyelvezetünkben új tereket kellett keresni. Ez valóban lecke volt, hogyan mikor kell megtanulni azt, vagy hogy mikor kell elengedni. Néha egymással harcolva (persze csak zeneileg), máskor egy – kissé sötét – harmonikus groove-ba igazodva. Azt hiszem, ez a legváltozatosabb album, amit felvettünk, több a dallam, kicsit dinamikusabb váltás. Vagy legalábbis nekünk úgy tűnik. Óvatos akarok lenni az ilyen „még… legnagyszerűbb albumunk” megjegyzésekkel, mert valószínűleg mindenki ilyesmire gondol a legújabb albumáról, elvakultan az iránti szerelemtől… Mindig rossz ötlet saját magunk kritikusának lenni. Legyetek inkább Ti.” – mondta Michiel De Naege énekes.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.