Alcohol – A Tankcsapda az előzenekar a jubileumi koncerten!

Hard Rock Magazin

November 26-án az A38 Hajón ünnepli a 20. születésnapját az Alcohol zenekar, ahol a Tankcsapda hevíti fel a hangulatot. Előtte azonban a tervek szerint megjelenik az Alcohol feldolgozáslemeze, amelynek megjelent a videóval kísért első kislemezdala.

Ahogy a Tankcsapda kommentálta az eseményt: “Sokan mondták már, hogy ez biztos kamu, hát nem az! Megígértük, megcsináljuk!”
Természetesen mint mindennek, ennek is volt előzménye, tavaly decemberben, majd idén év elején több héten át játszott az Alcohol a Tankok előtt, vélhetően alaposan átbeszélték ezt az ötletet. „Sokat ivott a két zenekar a turnén, és viccesnek találták közben ezt a geget – magyarázta Bakó Csaba, a Tankcsapda sajtósa. – A Tankcsapda klasszikus előzenekari státuszban lesz, mint anno, ezért is a legelső logó szerepel a kreatívokon. Gázsit nem kap.”
Tóth Sándor “Csövi”, az Alcohol frontembere hozzátette: „Kezdhetném úgy a mondatot, hogy »emlékszem«, de az hazugság lenne. Elejétől kezdve kiválóan telt a turné, ahol mi voltunk a vendégek a Tankok előtt, és ez is valamelyik buli után alakult így egy »vidám« éjszakán. Nyilvánvalóan valami zenekar-előzenekar dolog lehetett a beszélgetés tárgya, mert annyi rémlik, hogy Fejes egyszer csak közli, hogy »jó van akkor, majd mi leszünk az előzenekar«! Természetesen jót nevettem rajta, de a következő pillanatban meg Lukács már leokézta az ötletet. Eddig is szerettem a viszkit, de azóta még jobban! Hétfőn azért felhívtam Fejes Tomit, aki ugyanúgy leokézta a sztorit és mondta, hogy intézkedjek. Egyébként amellett, hogy ez egyfajta kedves, segítőkész gesztus, az én szememben egy igazi, tökös rock and roll húzás a Tankcsapda részéről, ezzel az igazi, teljes szabadság szellemben, hogy »mindenki bekaphatja, mi ezt is megtehetjük«! Ezúton is köszönet nekik! Mindenkit várunk szeretettel a bulira november 26-án, ünnepeljük meg együtt az elmúlt 20 évet!”

A koncertre jegyek kaphatók a Rock1 felületén, részletek az esemény Facebook-oldalán.

Az évfordulót lemezmegjelenés is kíséri, ‘20 év kocsMArock’ címmel hamarosan új album érkezik, amire 10 feldolgozás, plusz két bónuszdal került, sok-sok vendég közreműködésével.

‘20 év kocsMArock’ dallista:

01. Bikini – Ki visz haza (Németh Lojzi – basszusgitár, Lukács Peta – szólógitár)
02. Sing-Sing – Halál a májra (Abaházi Csaba – ének, Lévai-Hangyássy László „Hangya” – basszusgitár)
03. Magna Cum Laude – Pálinka dal
04. Junkies – Alkohol (Szekeres András – ének, Barbaró Attila – gitár)
05. Charlie – Jég dupla whiskyvel (Horváth Ákos – ének)
06. Skorpió – A folyóparton ülve (Frenreisz Károly – ének, Cserfalvi Zoltán „Töfi” – szólógitár)
07. Koncz Zsuzsa – Mr. Alkohol (Falusi Mariann – ének, Boros Béla – basszusgitár)
08. Beatrice – 8 óra munka (Nagy Feró – ének)
09. Zorall – Miből főzzünk pálinkát? (Lévai Hangyássy László „Hangya” – basszusgitár)
10. Tankcsapda – Be vagyok rúgva
11. Ossian – Sörivók (bónusz)
12. Alcohol – Házam egy kocsma (bónusz)

A CD a tervek szerint egy tematikus H-Music Magazinnal jön ki, amelyben a zenekari tagok mellett a lemezen szereplőkkel készült interjúk is helyet kapnak.
Felvezetésként megjelent a Sing Sing-örökzöld Halál a májra feldolgozása és a hozzá készített videóklip, amelyben vendégként Abaházi Csaba és Lévai-Hangyássy László is szerepel.
Csövi így kommentálta az első kislemezdalt: „Teljesen őszinte leszek, ez az ötlet kivételesen nem az enyém volt. Hartmann Kristóf, a kiadónk vezére már 3-4 éve nyaggatott ezzel, hogy Alcohol névvel nehogy már ne csináljunk egy kocsmás örökzöld slágerekből összerakott feldolgozáslemezt. Nem volt ez nekem ellenemre, csak mondtam, hogy legyen valami apropója, mert a zenekar még sosem készített cover albumot. Természetesen a 20 év és a névválasztás apropójából egyértelmű volt, hogy ennek a lemeznek idén kell elkészülnie. Alcohol névvel, nehogy már ne mi csináljunk egy olyan dalokból álló lemezt, aminek a szövegeit évek, évtizedek óta éneklik az emberek, ezekre buliztak, buliznak. Minden dal más köntösbe lett öltöztetve, de azért zeneileg annyira lettek átdolgozva, hogy a közönség hamar felismerje őket, a szövegekhez nem nyúltunk. Reméljük, hogy sok embernek elnyeri majd a tetszését!”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.