Mirror – Lemezbemutató koncert – Interjú

Fémforgács

2023. október 21-én lép fel a Mirror a Blue Stage-en a From The Sky és a Live Life Hard társaságában. Ebből az alkalomból néhány nap alatt bemutattuk a három csapatot, hogy kedvet csináljunk a modern metal, a metalcore, a rapmetal, a numetal és a melodic death stílusokat felvonultató estéhez. A harmadik cikkben a második albumuk bemutatójára készülő Mirrorral beszélgettünk.

Nem először játszotok a Blue Stage-en a Barba Negrában, ott voltatok a Wacken vetélkedőn is. A legutóbbi fellépésetek izgalmas volt, úgy hiszem. Milyen élmény volt?

Annak ellenére, hogy már rég megállapítottuk, hogy a tehetségkutatózás sajnos nem a mi műfajunk, nem igazán megy nekünk, a Wacken egy nagyon jó élmény volt. Alapvetően ennek a rendezvénynek más a miliője, mint bármelyik eddigi ilyen jellegű megmérettetésünknek. A hangulatban persze az is sokat segített, hogy azért a többi zenekrból elég sok ismerős arc köszönt vissza. Inkább szólt ez egyfajta összetartozásról, mint versengésről.

Ezúttal hogyan került sor a szervezésre, hogy pont ti hárman lépjetek fel?

Nagyon szerettünk volna az új lemeznek egy méltó bemutatót tartani és nagyon sokáig pörögtünk rajta, hogy hol és hogyan is tarthatnánk meg. Szerencsére a Barba Negrás stábbal sikerült ezt összehangolni és egy tök jó lineupot összehozni. From the Sky-ékkal játszottunk együtt a Wacken-en és szerintünk tök jó volt a bulijuk, míg Live Life Hard-ékkal innen-onnan van ismeretségünk és örültünk amikor ez a hármas összejött!

Ismertiek egymást, a zenekarokat és egymás zenéjét?

A From The Sky-t korábban nem igazán ismertük, aztán több ponton is összefonódott a sorsunk, mindketten indultunk az idei Dalban és a Wacken döntőjében is színpadra léphettünk, így már képben vagyunk [nevetés] A Live Life Hard supergroupjának egyes tagjaival régebbről van ismeretségünk.

Manapság sokszor kerül sor egy közös nevezőre felfűzhető de a hangzásában mégis eltérő zenekarok közös koncertjére. Szerintetek itt mi lesz a közös a zenétekben és miben fog megszólalásában különbözni a Mirror a másik két bandától?

Ezen még nem gondolkodtunk, de az biztos, hogy a két lemezbemutató már ad egy közös nevezőt. Mi nagyon izgatottak vagyunk és tényleg nagyon készülünk erre, gondolom a srácok is így vannak ezzel a From The Sky-ban [újra: nevetés]. Hogy miben lesz más a Mirror, nem tudnám megmondani, hiszen nem tudjuk, hogy a többiek mivel készülnek.

Frappáns kitérő válasz! Folytassuk azzal, mire számítotok, nyitja, bővíti majd ez a rendezvény a rajongótáborokat? Fogadókészek manapság a hallgatók az újabb stílusok megismerésére?

Bízunk benne, hogy bővíteni fogja, meg persze abban is, hogy a meglévő bázis is minél nagyobb létszámban fogja képviseltetni magát. Az új stílusok/együttesek iránti nyitottság sajnos szerintem folyamatosan hanyatlik. Persze mindenhol vannak kivételek. Nagyon nehéz elérni azt a határvonalat, amit átlépve egy zenekar szélesebb körben ismertté tud válni. Minden zenekarnak lehetősége van viszonylag kis erőfeszítéssel nagy tömegeknek bemutatni, amit csinálnak, ami egy részről üdvös, másfelől viszont pont emiatt lesz óriási a zaj, a befogadóban megnő a bizalmatlanság, emiatt pedig inkább maradunk az olyan együtteseknél, akik „biztonságosak”, már bizonyítottak nekünk.

Rajongóként ti is jártok olyan koncertekre, ahol kicsit eltérnek a felvonultatott stílusok?

Azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nem stílusspecifikusan hallgatunk zenét, így nem zökkenti ki egyikünket sem, amikor eltérő stílusokat képviselő remek zenekarokat hallhatunk [ismét: nevetés]

A csapaton belül főképp milyen kedvenceket hallgattok, illetve – szerintetek – milyen hatások keverednek a ti zenétekben?

Van egy komoly közös halmaz a zenekaron belül, ugyanakkor nagyon eltérő spektrumon is mozgunk. A konszenzus talán olyan zenekaroknál van, mint a While She Sleeps vagy az Architects, de sok olyan gördeszkás punkegyüttes is és rockdiszkós himnusz is van, ami, ha megszólal a zenekari buszban, boldogan ordítjuk egymás arcába a szöveget! Illetve, természetesen, neveljük egymást zenei-trash tartalmakból, de csak a móka kedvéért! [mosoly]

Ez egy lemezbemutató lesz, a második korongotok kerül a terítékre. Hogyan készültök a közelgő fellépésre? Külön setlist-tel, vagy egy eddig bejáratott műsorral?

Teljesen új műsorral készülünk, ami persze régi számokat is tartalmaz, de alapvetően tényleg az új lemezt szeretnénk megmutatni, ami szerencsére elég jó visszhangot kapott, így talán nem lövünk vele mellé koncerten sem. Szeretnénk megadni a módját ennek a bulinak, mert az eddigi legnagyszabásúbb Mirror-bulira készülünk, meglepetésvendégekkel és végre egy hosszabb műsorral.

Ez a lemez – mint albumajánlómban írtam is – nekem nagyon tetszik. Melyek a biztos befutók, szerintetek egy koncerten?

Köszönjük, örülünk, hogy tetszik az anyag! A Hív még a megjelenésekor elég nagyot ment, úgy vettük észre, hogy ez igazi közönségkedvenc lett. A Van-e még-ben a dal második felében előkerülő skandálós kórust szokott még sikert aratni. A Ház, ágy, testvéreket még sosem játszottuk sehol, de úgy gondoljuk, az is egy elég koncertbarát nóta a maga elsöprő iramával.

Sok sikert kívánunk a fellépéshez, ott találkozunk!

Nagyon köszönjük, már nagyon várjuk!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.