End Of Paradise – interjú a Barba-koncert előtt

Fémforgács

A 2023. október 27-i rock’n’roll+heavy/power metal+heavy rock/melodic metal/AOR est egyik fellépője az End Of Paradise. A zenekar felálása: Lévai Sándor és Feltein “Zombi” Attila – ének, Menyhárt Mihály – basszusgitár, Munkácsi Tamás és Tóth László István – gitárok, valamint Németh Dénes – dob. A koncertre készülésről a friss lemezének megjelenése előtt álló csapat részéről Sanyi és Tamás avatta be a Fémforgácsot a részletekbe.

Készültök egy nagy bulira a Barba Negrában. Először játszotok a Blue Stageben. Hogy került sor a szervezésre?

Tamás: A Stardust zenekar meghívására lehetünk ott, amit ezúton is köszönünk.

Ismeritek a másik két fellépő zenéjét?

T: Természetesen igen. A Motörhead zenéjét ki nem ismeri?! [nevet fel a Mürderhead-re utalva] A Stardust pedig nemzetközi színvonalat hoz, az új lemezük rongyosra hallgattam az utóbbi időben \m/

Nekem tetszik a három-csapatos koncert eltérő sokszínűsége. Noha jól behatárolható a rock/metal egy vastagsávjába, azért elég változatos lesz a műsor, a motörheades zúzással, a heavy power metallal és az AOR-tól az egyre keményebb heavy rockig. Szerintetek kiket, milyen közönséget fog megmozgatni a rendezvény?

Sanyi: Kis hazánkban nincsenek elkényeztetve az északi/nyugati dallamos metal kedvelői, nem bővelkedünk az említett irányvonal zenekaraiban, és a szervezők részéről is kevés figyelmet kapunk. Nem gondolnám, hogy több ezres tömeget mozgatunk majd meg, de a stílus kedvelői reményeink szerint tiszteletüket teszik majd, bízunk benne, hogy sikerül összeverbuválni a hasonló zenei ízléssel bíró emberkéket.

Rajongóként ti is jártok olyan koncertekre, ahol kicsit eltérnek a felvonultatott stílusok?

T: Szerintem mindenki belefut ilyenbe. Ha jól emlékszem 2014-ben voltam egy olyan koncerten, ahol a Children of Bodom és az Alice in Chains volt a felvezető a Metallica előtt. Nem éppen szokványos párosítás [mosoly]

A csapaton belül főképp milyen kedvenceket hallgattok, illetve – szerintetek – milyen hatások keverednek a ti zenétekben?

T: Elég különböző zenei ízlésünk van, de ez egyáltalán nem probléma. Persze vannak közös kapcsolódási pontok. Jómagam elég mindenevő vagyok a klasszikus zenétől a heavy metalon át a melodeath-ig [nevet fel Tamás]

S: A dalaink többsége klasszikus melodic heavy metalnak mondható, a két énekeses felállás utat nyitott a kissé death/metalcore-osabb hatások felé [az énekben – szer.], amit személy szerint nagyon kedvelek. A most ősszel megjelenő lemez tekinthető útkeresésnek is, ami a vokálszekciót illeti. A magam részéről még keresem a megfelelő középutat a klasszikus metál, és a modernebb death irányok között.

Valóban, hamarosan megjelenik az új albumotok. Úgy tudom a keverése már kész is, a kiadásra vár. Fogtok erről az albumról is játszani már dalokat?

T: Ez lesz a negyedik H-Musicnál megjelent lemezünk.  Már építettünk be új dalokat a műsorba igen, és úgy látjuk tetszik az embereknek. Ez fantasztikus érzés nekünk. Bízom benne, hogy a koncerten már ott lesz a lemez és most már hallhatjátok ti is.
Mi nagyon büszkék vagyunk rá [mosoly]

Igen, én is úgy kihallom, hogy az eddig megismert néhány dal megint újabb színt hozott az End Of Paradise zenéjébe. A mostani koncert újabb dalok közönségpróbája is lesz?

S: Egyrészről igen, hiszen fontosak számunkra a visszajelzések a közönség soraiból. Másrészt elindultunk egy irányba, feszegetjük a határainkat. Szeretnénk valami újat és frisset építeni a zeneiségünkbe anélkül, hogy stílustalan kavalkádot hoznánk létre, szóval ilyen téren ez most egy izgalmas időszak.

Ilyenkor hogyan próbál a banda?

T: Mindenki gyakorolja otthon a programot és lehetőségeinkhez mérten, amennyit csak tudunk, lemegyünk a terembe. Természetesen lesz egy klasszikus „főpróba” is.

Gondolom izgalmas lesz a Barbában a beállás is…

S: Nekem már volt szerencsém a Barba Negra deszkáin lépdelni, és mondhatom, hogy hatalmas élmény. A mi státuszunkban ez egy nagy szó, és biztos vagyok benne, hogy mindannyian átéljük majd a „na, ezért éri meg zenélni” érzést, meg persze a remegő térdeket!

T: Nekem is volt már szerencsém többször is a Barba Negra deszkáin lépkedni, de az új helyszínen ez lesz az első. Mindegyik nagy élmény volt, és ez is az lesz ebben biztos vagyok [nevetés]

Sok sikert kívánunk a fellépéshez, ott találkozunk!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.