Megjelent a Jazztelen harmadik albuma

Hard Rock Magazin

Utoljára Hobo Kopaszkutya-koncertjén láttuk színpadon a Jazztelen zenekart, akkor derült ki, hogy úton van a csapat harmadik nagylemeze, amely ma meg is jelent, a hivatalos albumbemutató koncert november 24-én lesz a Muzikumban.

A 2017-es ’A végtelenbe és még tovább’, valamint a 2019-es ’Rocksztárok bűne’ után ma ’Itthon otthon’ címmel megjelent a Jazztelen harmadik albuma, akik továbbra is a populáris és vidám oldaláról közelítik meg a blues-rock műfaját. A streaming platformok mellett CD-n is elérhető az anyag, amely a banda Facebook-oldalán keresztül rendelhető Messenger-üzenetben.
A 2013-as megalakulás óta eltelt 10 évben igazán szép és eseménydús utat járt be a zenekar, az ’Itthon otthon’ ennek is köszönhetően sokkal bensőségesebbre sikerült, jó pár személyesebb hangvételű dal hallható a lemezen. A lemez előmunkálatai még Géczy Viktor gitáros távozása előtt kezdődtek, aki 3 dalban szerzőként és gitárosként is szerepel, Bűdi Laci érkezése pedig frissességet és új erőt hozott a zenekarba.

A frontember Bűdi Szilárd így mutatja be az új anyagot: „Az itthon otthon című szerzeményben egy vidéki srác honvágya hallható, miközben beleszeret a budapesti nagyvárosi életbe. A Kaja meg szex első hallásra egy egyszerű funky-blues sláger, ám a Földet működtető két legfontosabb erőről szól, aztán jön az album aduásza, a Kezeket fel, ami egy nettó fesztiválhimnusz. Az Én igazi bluesom egy önéletrajzi vallomás, de hallható a lemezen klasszikus kocsmablues, Ed Sheeran világát idéző »szívbemarkolós«, balatoni szerelmes rock és a karanténidőszak ihlette filozofálgatós is. Zeneileg egy igazán színes és változatosságra törekvő lemezt hallhatunk ismét a megújult Jazztelentől, blues, rock, funky és sok-sok érzelem, mi kell még? Ja, meg kell hallgatni!”

Bűdi Szilárd „Szili” – ének, szájharmonika, basszusgitár, vokál
Kottler Ákos – dob, ütőhangszerek
Bűdi Laci – gitár, vokál
Közreműködők:
Géczy Viktor – gitár
Szabó Tamás – billentyűs hangszerek
Kovács Réka – vokál
Kontor Tamás – basszusgitár

Az ’Itthon otthon’ hivatalos lemezbemutató koncertje a Muzikumban lesz november 24-én, jegyek kaphatók a Tixa felületén, részletek az esemény Facebook-oldalán.

’Itthon otthon’ dallista:

1. Itthon otthon (zene: Géczy Viktor, Bűdi Szilárd, szöveg: Bűdi Szilárd)
2. Kaja meg szex (zene és szöveg: Bűdi Szilárd)
3. Kezeket fel (zene és szöveg: Bűdi Szilárd)
4. Az én igazi bluesom (zene és szöveg: Bűdi Szilárd)
5. Fogd meg a söröm (zene: Bűdi Szilárd, Bűdi László, szöveg: Bűdi Szilárd)
6. Rabolj el (zene és szöveg: Bűdi Szilárd)
7. Szerelem maraton (zene: Bűdi Szilárd, Géczy Viktor, szöveg: Bűdi Szilárd)
8. Megpihenünk (zene: Bűdi Szilárd, Géczy Viktor, Kottler Ákos, szöveg: Bűdi Szilárd)

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.