My Lament – Érzelmek viharában

Fémforgács

A belga death/doom metal banda, a My Lament szeptember 22-én, pénteken adja ki The Season Come Undone című albumát az  Ardua Music gondozásában. A több mint 20 éve működő zenekar 14 év után hozza ki második soralbumát, amire nyolc új, egyedülálló énekharmóniákkal, szárnyaló felvezetésekkel és dübörgő ritmusszekcióval megkomponált borongós hangulatú dal került fel, melyek méltán emelik a műfaj örökségét.

Többet akartunk, mint egy erőteljes hangzású produkciót, többet, mint lenyűgöző riffek és gyilkos szólók gyűjteményét. Dalokat akartunk alkotni. Dalok, melyek emlékezetesek, felismerhetőek és egyben megkülönböztethető. Dalok, amelyek a vállánál megragadva visznek el egy csendes helyre, és bánatos vallomások forró záporát súgják a füledbe.” – mondta Steph Sarlet basszusgitáros, a zenekar alapítója.

 A lemezről Steph további tolmácsolásában Like Fallen Rain és November című dalaikkal lehet megismerkedni.

A Like Fallen Rain elmélkedései személyesek, nyers érzelmek folyamatok, és nem egy kedves naplóbeli emlék pillanatairól szól.. Ehelyett egy olyan dal, ami a lehetetlen vágy kulcsát szinte elviselhetetlenül tiszta absztrakcióvá emeli.

Nehéz pontosan meghatározni, hogy miről is szól a November. De ha valaha is sétáltál céltalanul órákon át a szakadó esőben, bőrig ázva, és közben azt képzelted, hogy te is eggyé válsz a lefelé ömlő víztömegben, az utcán képződő bugyborékoló tócsákba, lefolysz a csatornalefolyókba és ki tudja milyen távoli sötétségbe érsz, amíg szinte semmi nem marad, akkor ez a dal neked szól, barátom.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.