Nőnapon érkezik Budapestre az Amaranthe-Dragonforce co-headline turnéja

Hard Rock Magazin

A „dupla koncert” kifejezés a bakelitek őskorában a két lemez hosszúságú koncertfelvételeket jelentette. Manapság az egyre gyakoribb co-headline turnékra mondhatjuk ugyanezt. Ilyen dupla koncertre készül a svéd Amaranthe és az angol Dragonforce is 2024. március 8-án a Barba Negrában.

Közös amerikai turnéra indul októberben az Amaranthe és a Dragonforce. Az előzetes visszajelzések annyira kedvezőek voltak, hogy a két banda úgy döntött, kibővítik az együttműködést és 2024-ben Európában is bemutatják közös műsorukat.

Amaranthe

A hamarosan új lemezzel jelentkező Amaranthe gitárosa, Olof Mörck így vélekedett: „Végtelenül izgatottak és lelkesek vagyunk, hogy végre bejelenthetjük jó barátainkkal – a Dragonforce zenekarral – közös európai co-headline turnénkat, amelyen a moldáv Infected Rain lesz az előzenekar. Ez lesz az érkező ’The Catalyst’ albumunk bemutatását szolgáló első turné. Az Amaranthe egy vadonatúj show-val, műsorral és albummal érkezik Európába, szóval ne hagyjátok ki ezt az élményt, találkozzunk 2024 tavaszán!”
Az említett ’The Catalyst’ album 2024. február 23-án jelenik meg a Napalm Recordsnál, a kiadvány digitálisan, CD-n, vinylen is megjelenik, a kiadó honlapján 2 CD-s special edition formában is megrendelhető. A lemezt felvezető kislemezen mutatkozott be a banda új tagja. Az album a zenekar történetének koncepcionálisan legkoherensebb alkotása, amiről Olof így mesélt: „Csináltunk már ilyeneket korábban is, de még sosem voltunk ennyire teátrálisak, mint ezúttal. Valójában mindenki megkérdőjelezte, hogy ezúttal nem mentünk-e túl messzire, de közben arra is rájöttem, hogy ez a zenekar mindig is ilyen volt. Az első videónk szó szerint egy hatalmas robbanással kezdődött! De igen, a ’The Catalyst’ színpadiasabb, mint valaha. Korábban sosem voltunk igazán szimfonikusak vagy nem használtunk nagyzenekart, de ezúttal úgy gondoltuk, miért ne? Mert megtehetjük. Ennek az albumnak az a lényege, hogy átléptük a határokat, és úgy döntöttünk, hogy valami még kalandosabbat fogunk csinálni.”

A ’The Catalyst’ számlistája:

01. The Catalyst
02. Insatiable
03. Damnation Flame
04. Liberated
05. Re-Vision
06. Interference
07. Stay A Little While
08. Ecstasy
09. Breaking The Waves
10. Outer Dimensions
11. Resistance
12. Find Life

A limitált kiadás bónusz CD-je:

01. Fading Like A Flower (Roxette-feldolgozás)
02. Insatiable (akusztikus verzió)
03. Damnation Flame (nagyzenekari verzió)
04. Breaking The Waves (akusztikus verzió)

Amaranthe

Dragonforce

A Dragonforce is reagált a bejelentésre: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ismét közös európai turnéra indulhatunk barátainkkal, az Amaranthe legénységével. Az első demójuk megjelenése óta mindig is csodáltuk a munkásságukat. Mivel mindketten az eddigi legnagyszerűbb albumunk kiadására készülünk, a közelgő turné felejthetetlen élményt ígér a rajongóinknak. Készüljetek fel egy epikus zenei utazásra!”
A Dragonforce is stúdiózás után indul útnak Amerikába, a készülő albumuk első dala már napvilágot is látott. A Doomsday Party a 80-as évek rockzenéjét idézi meg, retró videójáték hangzásvilággal és epikus gitárszólókkal, igazi Dragonforce módra. A zenekar gitárosa, Herman Li a dalról nyilatkozta: „Rettentően izgatottak vagyunk, hogy több mint négy év várakozás után egy vadonatúj Dragonforce-dalt mutathatunk be! Nehéz döntés volt kiválasztani, hogy melyik új dalunkat adjuk ki először, de végül erre esett a választásunk, mert a zenénk egy másik oldalát mutatja be, miközben megtartja az összetéveszthetetlen Dragonforce-hangzást. A videó forgatása nagyszerű hangulatban telt, lehetőségünk volt arra, hogy Los Angelesben keltsük életre a víziónkat. Reméljük, hogy a szcéna minden szegletéből érkező metálrajongók találnak benne kedvükre valót! Alig várjuk, hogy a közelgő turnénk során élőben is eljátsszuk!”

Infected Rain

Az este harmadik fellépője a moldáv Infected Rain, akik némi fazonigazításon estek át az év folyamán, és az új felállással máris megjelent egy új daluk.

A turné 2024. március 8-án érkezik a Barba Negra színpadára. A jegyértékesítés szeptember 18-án indul. Az Amaranthe és a Dragonforce is nemrég járt Budapesten, két különböző turné keretén belül.

A H-Music bemutatja: Amaranthe & Dragonforce Co-Headline Tour 2024
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain
koncertek
Barba Negra, 2024. március 8.
Jegyek a Rock1 rendszerén keresztül kaphatók, további információk az esemény Facebook-oldalán.

Amaranthe Dragonforce

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.