Simon McBride – „Kezdetben ideges voltam Ian Gilannel egy színpadon”

Hard Rock Magazin

Simon McBride interjút adott a Guitar Player Magazine-nek, ebből ragadtunk ki pár részletet. A gitáros tavaly került a Deep Purple-be Steve Morse helyére.

Arra, hogy érezte magát, amikor először színpadra állt a Deep Purple-lel, így válaszolt: „Kezdetben elég ideges voltam, amikor Ian Gillan oldalán ott álltam 10000 ember előtt, de ez elmúlt. Jön egy egyszerű riff hozzáadva a megfelelő tempót, Don beröffenti a Hammondot, Roger elkezdi dübörögtetni a basszusgitárt, egyszeriben minden a helyére kerül.”
A Smoke On The Waterről így vélekedett: „Sokan túlkomplikálják az alapriffet, felturbózzák mindenféle hanggal, ezáltal az egész elveszíti a lényeget. Egyszerűen kell játszani.”
Néhány dallal óvatosan kell bánnia, erről ezt gondolta: „A koncertprogramnak sok olyan pontja van, ahol lehetőségem nyílik valami új dologra. Sokan kérdezik, improvizálhatok-e a Purple-ben. A válasz igen, azonban akadnak olyan részek, amit ugyanúgy kell játszani, mint ahogy azt felvették a stúdióban. Ilyen Ritchie Blackmore szólója a Highway Starban.”
Simon hozzátette, tiszteletlenség lenne részéről túljátszani a dalokat, ugyanakkor már korábban is felfedte, megvolt a koncepciója, hogyan játssza őket: „Nem teheted meg, hogy teljesen mást játssz, ugyanakkor ne koppintsd Blackmore-t vagy Steve-et. Vedd alapul az ő koncepcióikat, és add hozzájuk a saját részedet.”

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.