Burning Sun – Wake of Ashes 2023

Haverock Közösség

Burning Sun – Wake of Ashes 2023

Mint azt már a hónap elején hírül adtuk a hazai power metal egén új csillag tűnt fel, mely nem más, mint Papi Zoltán által életre hívott projekt, a Burning Sun. A csapatot elsősorban Zoltán és Pancho Ireland alkotja. A lemezen olyan nemzetközi előadók tűnnek fel, mint  Alessio Perardi, Cederick Forsberg, Kulcsár Edmond,  Alena Krákorová, Barabás Róbert.

A július 31.- én napvilágot látott lemez borítóját Papi Zoli elképzelése alapján, Alan Lathwell festette, aki többek között a Blazon Stone, Iron Kingdom stb. zenekaroknak is készített borítót.

A lemez hangzásvilágát a ’90- es évek power metal-ja ihlette, mint pl. Halloween, Grave Digger. A Wake of Ashes nem egy koncept album, mégis végig kísérhetjük Emaly harcát a gonosz, élőhalott lényekkel, aki a Szent Fény erejével megvédi a Királyságot.

Az album első dala ‘Emaly’ egy igazán pörgős, ámde dallamos szerzemény. Olyan, amilyennek egy első dalnak lennie kell, bemutatva  főhősünket, aki ZoliWorld of Warcraft‘ karaktere. A basszus alapok és a dobok annyira tökéletesen kísérik a zenét, fel sem tűnik, hogy nem élő dobot hallunk. Olyan precizítással bír a keverés, masterelés, hogy le a kalappal Alessio Perardi előtt, aki még a 4., Hundred Lions dalban énekel, és gitározik is.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a Bend the World visz tovább a maga gyors lendületével, melynek a zenei része Grave Digger– es, ettől olyan zseniális. Visz a lendület, visz a harc szelleme, szinte pillanatok alatt elillan az a 3:40 perc és belecsöppenünk a harmadik, Way of the Paladin nótába. Szövegét tekintve tele van erővel, energiával, melyhez lendületes tempó is párosul. Pancho remek, magas énekhangjával, tökéletes gitártémákkal szinte átéljük ezt az energiát. Ebben a dalban fellelhetünk kicsit lassabb részeket de mit sem veszít a lendületből.

A Hundred Lions érdekessége, hogy a dalt Alessio Perardi, az olasz Airborn zenekar vezetője is és ennek az albumnak a hangmérnöke- énekelte fel és gitározta. A dalban Emaly a Szent Fény erejével felveszi a kesztyűt az élőhalottakkal, megspékelve lendületes gitárriffekkel, gitárszólókkal, tökéletes basszus alappal.

A Templar’s Verdict Grave Digger nyomait hordozza, igazi menetelős power metal dalocska már-már némi thrash keménységgel. Ez a dal a kedvencem.

Golden Wings elején érzem a lendületet, mely a refrénnél kicsit alább hagy. A gitárszólók nagyon jól megírtak, akár a dobtémák.

Majd jön az ugyancsak gyors, pörgős Darkfang Keep, amely egy kastély, ahová főhősünk megérkezik és a dal elején üdvözlik is. Nagyon eltalált dal a dallamát és a refrén tekintetében is. Nem megy ki az ember fejéből.

A lemez záró dala, az Under the Burning Sun a leghosszabb, a maga 5.53 percével, melyet különlegessé tesz Alena Krákorova női vokálja. A dal mondanivalója azt sugallja, hogy le kell győznünk a bennünk rejlő félelmet. Mindezen mondanivalót fülbemászó dallamokkal, hömpölygő gitárfolyamokkal, mennydörgő basszus riffekkel elevenítette meg a  Burning Sun.

további linkek:

https://open.spotify.com/album/5OPIz01AcXpj1ttO3sf73B?si=BBH0w9yNT9WJc-QpvTd99g

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.