Mandoki Soulmates – „Ha a szavak kudarcot vallanak, a zene szól”

Hard Rock Magazin

Harmincéves évfordulóját Budapesten is megünnepli a Leslie Mandoki vezette Mandoki Soulmates augusztus 18-án a Szent István téren. Devil’s Encyclopedia címmel egy új dalt is bemutattak, mely a social media káros hatásaival foglalkozik, és Ian Anderson, Jesse Siebenberg, Tony Carey, Mike Stern és Richard Bona közreműködésével készült.

Leslie Mandoki és világsztárokból álló zenésztársai új lemezen dolgoznak, ennek részletei azonban egyelőre nem publikusak, csak annyit tudni, hogy 2024-ben jelenik meg. Ennek az anyagnak az előfutára azonban a tegnap debütált Devil’s Encyclopedia című kislemez, amely a zenekar harmincéves évfordulója tiszteletére jelent meg, még a jublileumi turné előtt. Ez az új, rockos hangzásvilág Ian Anderson (Jethro Tull), Jesse Siebenberg (Supertramp) és Tony Carey, valamint a zenekarvezető Leslie Mandoki, a fúziós muzsika legendái, Mike Stern és Richard Bona közreműködésével jött létre. Mandoki mesélt az új dalukról: „Amikor látom a megosztottságot és a radikalizálódást, amely napjainkban felgyülemlik, különösen a végtelen válságokra épülő, a közösségi médián keresztül táplálkozó őrület révén, úgy érzem, hogy a művészetemnek egy generációk számára igazságos világért kell dolgoznia. Azt akarom mondani Woodstock unokáinak, »a bátorság hozzánk hasonló embereket követel.«” A dalt kísérő videóklip az emberiség örök kérdéseivel foglalkozik, felháborodva szólal fel a totalitarizmus és a brutalitás ellen. „Manapság a sebzett szívek szólongatnak és a háború kutyái vonyítanak, dilemma elé állítva mindazokat, akik békésen akarnak élni egy szabad világban. Ahogy a dal mondja, »ha a szavak kudarcot vallanak, a zene szól.«”

2021 után ismét a Bazilika előtti téren láthatjuk élőben a Mandoki Soulmatest, a Szent István-napi rendezvények részeként adnak ingyenes koncertet a zenekar 30 éves jubileumi turnéja keretében. A koncert azért is különleges alkalom lesz, hisz itt lesz a ’Magyar képek’ hivatalos aranylemez-átadása (bár a magyar előadók már júliusban átvehették). További információk az esemény Facebook-oldalán.

Mandoki

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.