Trevor Rabin – 11 év után érkezik a 6. szólólemeze

Hard Rock Magazin

Az Inside Out Musichoz igazolt Trevor Rabin, a dél-afrikai származású multihangszeres zenész, énekes, producer és zeneszerző, aki 12 évig a Yes gitárosa is volt. Az október 6-án megjelenő új albumáról már meghallgathatjuk az első kislemezdalt.


Trevor Rabin 2012-ben adott ki legutóbb szólóanyagot, de a folytatásra már csak október 6-ig kell várni, ’Rio’ című albuma az Inside Out Music gondozásában jelenik meg, nemrég írt alá a német kiadóhoz. A Yesből történő kilépése után az ARW – más néven Yes Featuring Jon Anderson, Trevor Rabin, Rick Wakeman – tagjaként turnézott, illetve filmzenék írásával foglalkozott. Olyan sikeres filmek zeneszerzője, mint ’A fegyencjárat’, az ’Armageddon’, az ’Emlékezz a titánokra!’, ’A Közellenség’, a ’Háborgó mélység’, a ’Fekete dicsőség’ és a ’Tolvajtempó’.
Az ősszel érkező újdonságáról így mesélt: „Az elmúlt tíz évben voltak ötleteim, amelyeket a zsúfolt időbeosztásom miatt nem tudtam megvalósítani. Hogy őszinte legyek, az évek csak úgy elrepültek velem, de tudtam, hogy eljön majd az idő, amikor a nap 24 órájában dolgozhatok ezen az albumon. Sokféle zenei stílus van benne, természetesen vannak progos dolgok, de összességében a sokféleség a jellemző. A Big Mistakes a fiatalkoromról szól, innen a szöveg: »we played in the fire, we danced in the rain«, az I Can’t Believe I’m Alive cím találóbb lett volna.”
A dalban Trevor hangszeres játékát és énekét hallhatjuk, Lou Molino dobol, Dante Marchi és Liz Constantine vokálozik.

A ’Rio’ több formátumban rendelhető, a hagyományos CD-n és a vinyllemezen 10 dal található, míg a CD + Blu-ray mediabook és a limitált dupla vinyl + Blu-ray változatban további három dalt is hallhatunk, a Blu-ray 5.1 hangzású mixet tartalmaz.
Hazai forgalmazásban egyelőre csak a CD változat érhető el.

’Rio’ dallista:

01. Big Mistakes
02. Push
03. Oklahoma
04. Paradise
05. Thandi
06. Goodbye
07. Tumbleweed
08. These Tears
09. Egoli
10. Toxic
11. Spek & Polly (bónuszdal)
12. Fragile (Demo) (bónuszdal)
13. Georgia (bónuszdal)

 

Trevor Rabin

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.