Sharin’ – EP premier

Fémforgács

Parting Ways címmel jelent meg emo/grunge vonalas budapesti Sharin’ új EP-je. A Doszkocs Roland (afewyearslater), Fenyő Róbert (The Ocean Front, ex-Brokenthread, ex-Tragic), Krizsák Tibor (ex-Mirror Twin) és Velő Dániel (Lightchaser, ex-Have No Clue) alkotta zenekar Unloose című dalához a korábbiakban klipet is készített, mely témája különböző szituációkban, emberi kapcsolatokban, és feszült élethelyzetekben való oldódás. Minderről így beszéltek:

A dal szövegének és a klip képi világának, amit Barlein Martin készített, lényegisége az oldódás, különböző szituációk, emberi kapcsolatok, mentális betegségek, szorongás, feszült élethelyzetek időszakából való távozás, vagy a kioldódás különböző direkt és indirekt módozatokban. A dal gitártémái hosszú ideje Tibi (szólógitár) fiókjában voltak, ezeket sikerült közösen, új ötletekkel egybegyúrva, meghangszerelve egy dallá alkotni a próbáinkon.

Hat dalos új EP-jükrők pedig az alábbiakat osztották meg:

Ezzel a kislemezzel próbáltunk kicsit poposabb – alternatív irányba is tenni egy lépést, de megtalálhatóak a zenekar korai időszakából a poppunkos hatások is, az előző, debüt kislemezre való visszautalással együtt. Így sikerült a korai dalokat a frissebb anyagokkal összehozva egy egésszé tenni. A szövegek olyan szorongásban megélt időszakokat dolgoznak fel, melyekből akkor különböző direkt es indirekt módozatokon keresztül sikerült kioldanom magam, ilyen például az alkotó folyamat. A kislemez öt száma különböző élet szituációkat boncolgat, melyeket az oldódás valamilyen hasonlata alapján sikerül helyére tenni önmagunkban.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.