István, a király – Az ősbemutató 40 éves jubileumára remaszterizálták

Hard Rock Magazin

Az ikonikus ‘István, a király’, Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, amely az elmúlt 40 évben az egész országot lenyűgözte, most újra napvilágot lát megújult formában és pontosan az ősbemutató 40. évfordulóján jelenik meg.

Szinte hihetetlennek tűnik, pedig igaz, négy évtizeddel ezelőtt, 1983. augusztus 18-án mutatták be a Városligetben minden idők legsikeresebb hazai könnyűzenei darabját, az ‘István, a király’-t. Boldizsár Miklós ‘Ezredforduló’ című drámájából kiindulva a Szörényi LeventeBródy János szerzőpáros valami olyasmire érzett rá akkor, ami még most, sok-sok évvel később is ámulatba ejti a zeneszeretőket. A páratlan szereposztású műben olyan legendás hangokat hallhatunk, mint Varga Miklós, Nagy Feró, Vikidál Gyula, Sebestyén Márta vagy Deák Bill Gyula! A kerek jubileum alkalmából felújított hangzással és a mai igényeknek megfelelő külcsínnel kerülhet a CD a rajongók polcára. A remaszter Rozgonyi Péter nevéhez fűződik, aki az album eredeti hangmérnökét, Kálmán Sándort is beavatva dolgozott, hogy a lemez hangzását modern technológiával frissítse fel, megtartva az eredeti hangulatot és autentikus hangzásvilágot. A kiadvány dupla csomagolásában két, egyenként 24 oldalas füzet kapott helyet, amik tartalmazzák a teljes szövegkönyvet, Majnik László részletes ismertetőjét, valamint rengeteg izgalmas fotót.

A lemez 2023. augusztus 18-án, azaz pontosan az ősbemutató 40. évfordulóján jelenik meg, de már előrendelhető a hazai forgalmazóknál.

Az ‘István, a király’ dallistája:

CD 1:
01. Beethoven: István király – Nyitány Op.117
AZ ÖRÖKSÉG
02. Te kit választanál?
03. Töltsd el szívünk, fényesség / Veni Lumen Cordium
04. Gyarló az ember
05. Nem vagyunk még hozzád méltók / Nem kell olyan Isten
06. Géza fejedelem temetése / Kyrie Eleison
07. Nincs más út, csak az Isten útja
ESZTERGOM
08. Adj békét, Uram / Da Pacem Domine
09. Üdvöz légyen Géza fia / Koppány küldött, jó úrnőm
10. Abcug Koppány
11. István, fiam!
12. Unom a politikát
13. Fejedelmünk István!
14. Oly távol vagy tőlem (és mégis közel)

CD 2:
KOPPÁNY VEZÉR
01. Szállj fel, szabad madár
02. Te vagy a legszebb álmunk
03. Abcug István
04. Szemtől szembe
05. Áldozatunk fogadjátok
06. Elkésett békevágy
07. Véres kardot hoztam / Vezess minket, István
ISTVÁN, A KIRÁLY
08. Gyászba öltözött csillagom / Töltsd el szívünk, fényesség
09. Hála néked, fejedelem!
10. Halld meg, uram, a kérésem / Felnégyelni!
11. Oly távol vagy tőlem
12. Koppány felnégyelése / Gloria, Gloria / István, a király
13. István, a király / Felkelt a napunk
14. Himnusz

István, a király

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.