Kypck – Új albumuk megjelenése után nevet és zenei stílust változtatnak

Fémforgács

A finn doom metal banda, a Kypck augusztus 18-án adja ki új albumát Преступления против человечества (Crimes Against Humanity) címmel az Ranka Kustannus gondozásában. A zenekarnak ez lesz az utolsó albuma, amit jelenlegi nevükön kiadnak, ugyanis ötödik nagylemezük megjelenésével egyidőben nevet és zenei stílust változtatnak. Mind erről így nyilatkoztak:

Hogy megbizonyosodjunk arról, hogy mi folyik itt valójában, és hová is tartunk: Igen, az augusztus 18-án megjelenő ötödik albumunk, a Преступления против человечества (Crimes Against Humanity) lesz az utolsó, amit ezen a néven kiadunk. Az album koncertsorozat után hajónkat a dokkok felé irányítjuk. Utolsó fellépésünkre valamikor 2024-ben kerül sor. Ezt követően ugyanabban a felállásban folytatjuk, de új névvel és új zenei elemekkel megyünk tovább. Annyit még elárulunk, hogy a zenekar nyelve angol lesz. A KYPCK öröksége ötödik albumunk összessége lesz. Végtelenül büszkék vagyunk arra, amit a KYPCK-vel, mint kulturális intézménnyel elértünk, bármilyen is legyen a világ.

Mindennek az oka nyilvánvaló: a Kreml elszigetelte Oroszországot a világ nagy részétől azzal, hogy teljes háborút indított, megszállt és terrorizált egy független országot. Ez egy kibaszott piros vonal. Lehetetlenné vált többek között a kulturális együttműködés és a turnézás. Az ottani új törvények értelmében például csak azért is felelősségre vonhatnak a határátlépéskor, ha hangosan beszélünk arról, amit látunk, vagy, hogy megírtuk például ezt a nyilatkozatot. A zenekar folytatása és az oroszországi turnézás egyszerűen lehetetlen.

Sok barátunk van a háborúban mindkét részről, és ez mindig is így marad. Ezeknek az embereknek semmi közük a jelenlegi baromsághoz, és ezt nagyon mélyen elismerjük. Privátban sok üzenetet kapunk Oroszországból, mivel a véleménynyilvánításnak súlyos következményei vannak. Minden üzenetet köszönünk. Mindet elolvastuk. Ami még részünkről a háborúhoz tartozik, Ukrajna mellett a végsőkig kitartunk. Ők azok, akiket megtámadtak, és pokoli harcot folytatnak azért, ami jogosan az övék, és mindig is az lesz.

Zenekarként és kulturális egységként mindig is elzárkóztunk az aktuális politikától, de 2022. február 24-én átléptek a határaink – ez egy kibaszott háború. Életről és halálról, igazságról és hazugságról, jóról és helytelenről szól – a szuverén nemzetként való éléshez való jogról.

A többieknek: Üdvözlünk benneteket hátralévő utunk fedélzetén az új albummal. Tartsatok velünk! Ígérjük, megéri. Ehhez kedvcsinálóként Kreshchenie v Novosibirske dalunkat hoztuk el nektek.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.