Beartooth-dal még soha nem volt ennyire pozitív és könnyed hangvételű

Nuskull Magazin

Pontosan az vagyok, aki lenni akarok!

– szól a szöveg a Beartooth új dalának egyetlen breakdownja – és metalos része – alatt. A Might Love Myself a második ízelítő a banda október 13-án érkező új lemezéről, a The Surface-ről, ami két évvel követi elődjét, a Below-t, és az eddig hallottak alapján szöges ellentéte is lesz annak az anyagnak. Mondjuk ez már a címekből is kikövetkeztethető volt, ugye a felszín a mélységgel szemben.

Az album tematikájáról és a saját küzdelmeiről Caleb Shomo énekes fejtett ki néhány gondolatot:

A Beartooth munkássága az elmúlt éveim belső monológjainak és érzelmi állapotainak pillanatképeiből áll, egy visszatérő motívummal: depresszió és önutálat. Sokáig nehéz volt megértenem, miért érzek úgy, ahogy. A járvány idején két teljesen eltérő ösvény közül kellett választanom. Az első, hogy továbbra se teszek semmit a mentális egészségem kezelésének érdekében és folytatom a halálomig tartó önpusztítást. A második, hogy belekezdek abba a munkába, amely ahhoz szükséges, hogy egészséges kapcsolatot tartsak fenn önmagammal, bármilyen nehéz vagy fájdalmas is legyen ez.

Ez a lemez a kezdeti időszakát mutatja be annak az új világnak, amit teremtettem magamnak. A világnak, ami az egészségre, önmagunk szeretetére, pozitivitásra, megértésre, kemény munkára és legfőképpen a második esélyekre fókuszál. Az élet mindannyiunk számára rövid. Nem kerülhetjük el a végét, szóval miért nem barátkozunk inkább meg vele, és élünk egy olyan világban, aminek a teljesség a lényege?

Tök jó néha ilyet is olvasni, nem?!

Mi is reméljük, hogy Caleb megtalálta a boldogságát, aki pedig személyesen is lepacsizna vele, az ne feledje, hogy augusztus 15-én a banda a While She Sleepsszel közös headliner bulit hoz a Barba Negrába, ahol hazai részről a Satelles melegít majd. És a pacsizást nem csak úgy a levegőbe mondom: a Beartooth márciusi londoni koncertje előtt a skac kijött a sorban állókhoz, és legalább száz emberrel váltott pár mondatot és fotózkodott. Aranypofa!

//www.youtube.com/watch?v=83rcK9Xne5A

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.