Caroussel – Friss EP-vel jelentkeztek

Fémforgács

Alighanem szerencsés csillagok alatt vizsgálják az algoritmusok a YT-on végzett zenei kutatásaimat, mert amikor a Fémforgács hírekben szerepeltetett videók között „lapozgattam”, az egyik után felbukkant Caroussel nevű rock/metal csapat egy felvétele. A fiatal és egyben fiatalos hangzású banda rögtön megfogott. Úgy gondoltam, megérdemelnek egy rövid hírnél valamivel többet, hogy másoknak is legyen lehetőségük a „saját rátalálásra”. A Caroussel felállása: Rudl Emese – ének, Vasvári Ádám – gitár, Fogarasi Mihály – basszus és Csordás Gergely – dobok. A csapatot Ádám gitáros-dalszerző mutatja be:

„14 évesen nagyon megtetszett a rock/metál zene. Erőt szabadított fel bennem. Szabadságot éreztem amikor hallgattam kedvenc zenekaraimat. Mindig misztikusnak, izgalmasnak látszott a számomra az, ami a színfalak mögött van. Milyenek lehetnek a zenészek valójában? Én is szerettem volna egy bandában játszani. Persze a legelején még szobagitáros voltam méghozzá egy partvissal.”

„Egy barátom meghívott a zenekarába, ahol épp basszusgitárost kerestek.” – Majd ahogy az gyakran megtörténik, a csapat átalakult… – „…azokkal, akik abban a bandában voltak, alapítottunk egy másik együttest, melynek a neve, láss csodát: Caroussel. Először csak feldolgozásokat játszottunk, majd egy két saját nótát is […] Egy újabb formáció következett, mindig egy két régi taggal […] azután az is szertefoszlott, mint Burkus a Különös nyár éjszaka Ady-versben.”

„Sok magyar heavy metalt, brit és amerikai zenét hallgattam mindig is. Német nyelvi tanárként a német nyelvű dalokat is szívesen hallgatok. Ezek nagyon inspiráltak zeneügyileg engem. Az Iron Maiden, Judas Priest, Ossian, Akela, Junkies és Rammstein sokat adtak nekem zeneileg és emberileg egyaránt. Ezek szerintem hatással vannak a Caroussel zenéjére.

„A dalok zöme úgy íródik, hogy random kezembe veszek egy gitárt és anélkül, hogy odafigyelnék, elkezdek játszani rajta. Ilyenkor nagyon jó riffek szoktak születni.” A fő téma, verze kialakulása utána következik „az énekesnőnk, aki nagyon tehetséges sok mindenben. A metál zenében is, segít a zenei betét-dallam és az ének-dallam megalkotásában. Írunk rá egy szöveget [arról], ami éppen foglalkoztat bennünket.” Majd pedig „megnézzük, hogy hogyan néz ez ki zenekari környezetben.

„Sok saját dalunk van, melyeket koncerteken is játszunk. Ezek közül választottunk ki négy dalt, melyeket feljátszottunk a kislemezre. De vannak még azokon kívül is tetszetős dalok, legalább annyira, dögösek és sodró lendületűek, mint amelyet az EP-n hallhatok. Ezeket is fel fogjuk játszani. Készült egy új dalunk is, ami nagy valószínűséggel rajta lesz a következő lemezen, egy aktuális, időszerű dal, Nem a miénk címmel. Ez a nóta a belső és külső háborúságról akar lebeszélni minket. Bátorítalak titeket, hogy kövessetek minket az Instagrammon és Facebookon. Mindig friss ötletes információval és dalokkal, illetve képekkel rukkolunk elő. Ha adhatok egy tanácsot, adjátok át magatokat az igazi Rock ’n’ Roll-nak, hogy energiát szabadítson fel bennetek.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.