Kalapács – Klippremier és nyári turné

Hard Rock Magazin

Mesterséges intelligencia bevonásával készített kisfilmet egy 2020-as dalhoz a Kalapács József vezette Kalapács zenekar, a nóta biztosan elhangzik a május 20-án startoló turnén, amelynek 8 állomása már biztos.

Új videóklippel jelentkezett a Kalapács zenekar, a 2020-ban megjelent ’Világvégre’ albumon szereplő Főnix című dalhoz készített – mesterséges intelligencia (AI) által generált képsorokat is tartalmazó – kisfilmet tegnap publikálták.
“A mostani megjelenésnek teljesen gyakorlatias oka van… Józsi találta még ki anno a klip koncepcióját, nevezetesen, hogy a háttérben futó képsorokat mesterséges intelligencia állítsa elő, de akkor még horribilis áron lehetett volna egy ilyen kisfilmet megcsinálni. Azóta viszont rohamtempóban fejlődött ez a technika, mondhatni már számunkra is elérhetőbb lett a megvalósítás, plusz kitaláltuk, hogy mi is szerepeljünk a kisfilmben, mint zenekar, így mégis lett egy kis személyes ‘plusz’ is a videóban.”

A bandával a nyár folyamán jó néhány helyen lehet találkozni, a már lekötött helyszínek listája a következő:
május 20. – Vác / Dunakanyar Motoros Találkozó
június 8. – Póstelek / 2. Viharsarki Rockfesztivál
június 24. – Dunaszerdahely / Sörfesztivál
július 8. – Győr / Bridge Garden
július 16. – Szentegyháza / Városi Napok
július 22. – Magyarcsernye / Falunap
július 28. – Budapest / Barba Negra
augusztus 23. – Alsóörs / Tábor Fesztivál

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.