Helloween – Michael Kiske jól érzi magát a bandában

Hard Rock Magazin

Egy interjúban Michael Kiske beszélt arról, milyen volt a kémia a Helloween többi tagjával a ‘Pumpkins United’ turné előtt és milyen azóta.

Michael Kiske, a Helloween énekese egy interjúban mesélt kapcsolatáról a zenekar többi tagjával: „Először azt hittem, hogy az ötlet csak annyi, hogy csináljunk egy turnét a klasszikus felállással, Kai Hansennel, egy »Keeper«-turnét anélkül, hogy Andit [Andi Deris, a Helloween énekese] kirúgnák a bandából. De rájöttem, hogy ennek nincs értelme, mert egy másik, párhuzamos Helloweent hoznánk létre, ami egyfajta konkurenciát jelentene az elmúlt 20 év Helloweenjének.
De most annyira jó, annyi előnye van! Mindenkivel jól kijövök, mindenkivel különleges a kapcsolatom, mert mindenki más, mint volt annak idején. Kaijal egy különleges síkon találkozunk, ahogy mindig is, ez nem változott. A kapcsolatom Weikivel [Michael Weikath, a Helloween gitárosa] teljesen más, mint volt, mert Weiki teljesen megváltozott. Régebben nagy bajkeverő volt, mindig kavart a hátad mögött. Most már egyáltalán nem ilyen, csak az érdekli, hogy elszívjon egy cigarettát és jól érezze magát, és minden vitából, veszekedésből kimarad, ő a leglazább csávó. Markus [Grosskopf, a Helloween basszusgitárosa] nagyjából ugyanolyan, csak érettebb lett, sokkal jobban ki tudja fejezni magát, mint korábban.
De a legfontosabb számomra, hogy olyan jól kijövök Andivel. Még magánemberként is együtt lógunk. Próbák között például mindig együtt ülünk le enni, vagy iszunk valamit, vagy kávézunk, meg hasonlók. És ez így működik a színpadon is, ha nem így lenne, nem hiszem, hogy még mindig csinálnánk.
Csak az első turné, a ‘Pumpkins United’ végéig kötöttünk szerződéseket, szóval ha valaki már nem lett volna hajlandó csinálni, szabadon távozhatott volna. De mivel minden olyan jól sikerült… úgy gondoltuk, hogy »mit szólnátok egy lemezhez?«”

És a 2021-es lemez is olyan jól sikerült, hogy már készülnek a másodikra. Mi pedig a tavalyi koncertjük után készülhetünk az ideire a FEZEN-en!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.