Divided – Split Second – új dal és videó

Fémforgács

Split Second címmel tette közzé új szöveges videóját az arénacore-t toló Divided. A hazai rock / metal színtéren mind koncepcióban, mind kiállásban egyeduralkodóként jelen lévő, alkotó formáció az idén Upgrade Is Imminent címmel érkezőharmadik lemezének újabb előfutáraként publikálta Split Second című új szöveges videóját.

A most megjelenő Split Second a Rutger Hauer főszereplésével készült Őrült Stone, avagy 2008 a patkány éve című 1992-es VHS kultklasszikus világába kalauzolja el a hallgatókat: Londonban járunk 2008-ban, a lepusztult sikátorokat árvíz lepi el, az eső folyamatosan szakad, napot már évek óta senki nem látott. Ráadásul egy kegyetlen, nem evilági alak rituálisan szedi áldozatait ebben a kilátástalanul disztópikus világban, ahol Harley Stone, az illúzióit és reményeit vesztett nyomozó oldalán a zöldfülű Dick Durkinnel (és kib***ott nagy puskákkal) próbál napról napra túlélni és levadászni bármi áron a gyilkost, aki végzett a társával. Ahogy Durkin mondja: ha vallásos ember lennék és nem az a gondolkodó elme, aminek tartom magam, azt mondanám, hogy félek: ez az izé nemcsak képzeli magát a sátánnak, hanem tényleg ő a sátán. Nos, ha Harley Stone megjelenik, akkor a sátánunk nagy szarban van!” – mondták új dalukról.

A készülő új nagylemezről pedig így beszéltek:

Ugorjunk fejest a Divided 2023-ban vadonatúj single-ök sorozataként megjelenő harmadik lemezanyagába, ami az Upgrade Is Imminent címet kapja. Minden eddiginél mélyebbre gázolunk a popkulturális utalások mocsarába, nem maradhatnak ki a már megszokott képregényes, videójátékos utalások mellett kedvenc  B-filmjeink sem. Zeneileg folytatjuk a merész kísérletezést, a 2020-as Behind Your Neon Eyes-ra már bekacsintó synthwave hatások az új dalokban még hangsúlyosabban törnek majd felszínre. A dalok keverését és masterelését Justin Paul Hillnek köszönhetjük, aki többek közt a LeBrock Fuse lemezén is dolgozott. A grafikai anyagok Ilona Petho keze munkáját dicsérik. Bónusz maxi B oldalként a streaming platformokon a Roll Ou’ dalunk mászik át a klasszikus 8-bites videójátékok világába.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.