Ray Alder – Súlyosabb és sötétebb vizeken

Hard Rock Magazin

Ray Alder – a Fates Warning énekese – első szólóalbumának pozitív fogadtatása után úgy döntött, hogy elkészíti a másodikat is, amely júniusban jelenik meg, ennek első előzetesét már meg is hallgathatjuk.

Ray Alder nevét elsősorban a Fates Warning révén ismerhetjük, de 2019-ben saját neve alatt is kihozott egy albumot ’What The Water Wants’ címmel. A folytatásra mostanáig kellett várnunk, június 9-én érkezik a következő Alder-lemez az Inside Out Music gondozásában ’II’ címmel. A dalokat Mike Abdow (Fates Warning) és Tony Hernando (Lords Of Black) gitárosokkal, valamint Craig Anderson (Ignite, Crescent Shield) dobossal közösen írták, a keverést Simone Mularoni (Rhapsody, Michael Romeo, DGM) végezte.
Az énekes így mesélt új anyagáról: „Amikor az első szólóalbumot írtuk, ki akartam próbálni néhány különböző zenei stílust. Nem azt akartam, hogy kemény legyen, hanem hogy fülbemászó, és azt hiszem, hogy elég jó munkát végeztünk. Az új lemezen viszont arra volt szükségem, hogy a zene és a szövegek is sötétebbek és súlyosabbak legyenek, és szerintem Mike fantasztikus munkát végzett, megértette a zenei elképzeléseimet. Tony tudja, hogy szeretem a nagyívű refréneket és a tradicionális hangzást, Craig pedig szokás szerint elképesztő munkát végzett a doboknál, megtiszteltetés, hogy ismét velük dolgozhattam. Ez az album a saját zenei preferenciáim lenyomata: hosszabb dalok, mélyebb tartalmú szövegek és vokális sokszínűség. Remélem, hogy aki meghallgatja, az ugyanúgy élvezi fogja, mint én, miközben dolgoztam rajta.”
Az új album első kislemezdala a This Hollow Shell, amelyről így mesélt Ray: „Amikor először hallottam ezt a dalt, tudtam, hogy ez lesz az egyik kedvencem. Sötét hangulat, rengeteg váltás, akár egy hatalmas üres vászon, amire alig vártam, hogy elkezdhessek festeni. Végül ez lett az a dal az albumon, amire a legbüszkébb vagyok.”

’II’ dallista:

01. This Hollow Shell
02. My Oblivion
03. Hands Of Time
04. Waiting For Some Sun
05. Silence The Enemy
06. Keep Wandering
07. Those Words I Bled
08. Passengers
09. Changes
10. This Hollow Shell (akusztikus verzió)

Ray Alder

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.