Inkább érezzek mindent, mint egyáltalán semmit – Új dalt dobott a metalcore-os Dying Wish

Nuskull Magazin

Csaknem másfél év után új dallal jelentkezett a Dying Wish (nem, nem a hazai dallamos death metal-zenekar). Az oregoni metalcore-kvartettnek a Torn From Your Silhouette az első friss szerzeménye, a 2021-es bemutatkozó anyag, a Fragments of a Bitter Memory óta. Az albumon is hallható erőteljes hardcore/metalcore-keverék helyett most inkább az utóbbira feküdt rá a csapat, annak is a dallamos, 2000-es évekbeli “verziójára”, tiszta énekkel, fülbemászó riffekkel.

Az új tételt a banda énekesnőjének, Emma Bosternek egy kifejezetten személyes tapasztalata ihlette:

A dalt arról írtam, milyen vállalni annak kockázatát, hogy kiszolgáltatottá válsz egy másik személlyel szemben, hogy aztán kiderüljön, őt mindvégig aljas szándékok vezérelték és kihasználta a szeretetre való hajlandóságodat. Amikor megírtam a dalt, még még nem igazán hevertem ki egy közelmúltbeli csalódást. Úgy éreztem, hogy a társadalom egyre lazábban kezeli a romantikus kapcsolatokat. Bár ez egy ideig kényelmesnek tűnt számomra, elértem azt a pontot az életemben, hogy többet szerettem volna kihozni a másokkal való kapcsolataimból. Készen álltam arra, hogy lebontsam a falakat, amiket a saját védelmemre emeltem. A dal fő mondanivalója, hogy el kell fogadni, hogy ez ahhoz vezet, amitől a legjobban féltem: elutasításhoz és fájdalomhoz.

Különösen fontos számomra az a sor a dalban, hogy “Inkább érezzek mindent, mint egyáltalán semmit!”. Büszkén éreztem azt, hogy legalább lehetőséget adtam magamnak a kudarcra, mintsem továbbra is hozzájáruljak egy ismétlődő ciklushoz, amelyben a felszínes kötődések fokozatosan eltompítanak, leszedálnak. Köszi, ha meghallgatod!

A zenekar április 20-án Budapesten, az A38 hajón koncertezik a Counterparts vendégeként, további fellépők a Kublai Khan TX és a Paleface Swiss.

//www.youtube.com/watch?v=ffLw_S9MrhA

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.