AMON AMARTH – THE GREAT HEATHEN TOUR // BEHEMOTH, BLEED FROM WITHIN // BARBA NEGRA OPEN AIR 2023.07.03.

Fémforgács

Íme ott látom atyám.

Látom anyám, nővéreim és fivéreim.

Magam előtt látom minden ősöm az idők kezdetétől.

Mind hívnak engem, hogy bátran kövessem én is őket

a nagy Walhallába, hol a hősök örökké élnek!

Idén nyáron újabb portyát tesz nálunk viking metal egyik legikonikusabb zenekara, az Amon Amarth. A svéd horda 2023. június elejétől szeptember elejéig tartó 48 állomásos The Great Heathen Tour elnevezésű kiruccanása július 3-án (hétfón) érkezik hazánkban, olyan vendégek kíséretében mint a lengyel black metal ikon a Behemoth és a modern metalcore vonalas skót Bleed from Within.

Első számú hőseink a svédországi Tumba városából származó Amon Amarth. A zenekar 1988-ban alakult Scum néven, akkori stílusok inkább a grindcore és a black metalhoz volt közel. Időközben átnyergeltek a Bathory hagyományokat iránymutatását követő, valamint az északi mitológiába gyökerező epikus hangzású dallamokra és 1989-ben, akkor már Amon Amarth néven megjelent Once Sent from the Golden Hall debütáló lemezükkel a viking témájú dallamos death metal útjára léptek. Azóta 12 nagylemezt adtak ki, a legutóbbi a tavaly nyáron megjelent The Great Heathen Army albumuk volt, amiről pár himnikus nóta biztosan felcsendül majd az est folyamán.

Másik hősünk a lengyel underground világából magát mára már világhírűvé kinővő Behemoth. A zenekar ikonikus frontembere, Adam “Nergal” Darski által 1991 óta vezetett, színpadi tűz-showiról, teátrális előadásmódjáról elhíresült horda lemezein mélyen beleássa magát az okkultizmus és a hozzá köthető keresztény hiedelmek, valamint történelmi események sodrába, ahogyan azt legutóbbi Opvs Contra Natvram albumukon is tették. Légiók, csatarendbe!

Nálunk talán tavaly megjelent hatodik (Shrine) albumával vált ismertebbé a modern metalcore / deathcore vonalas skót származású Bleed from Within, pedig már 2005 óta léteznek. A Lamb of God tribute zenekarnak induló csapat első nagyáttörését második lemezük, az Empire és annak 2010-es túrnéja hozta meg. Csillaguk azóta tőrtelenül ível felefelé a kortárs metaléra egén.

Az esemény facebook oldala itt.

Jegy link itt.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.