Enslaved – Történetek elmesélése mítoszokon keresztül

Fémforgács

Heimdal címmel március 3-án jelent meg a Enslaved 16. nagylemeze, aminek megjelenésével egy időben a The Eternal Sea című daluk szöveges videója is napvilágot látott.

A norvég mitológia volt a köldökzsinórunk a miszticizmus és a filozófia birodalmaihoz, kapu az ezoterikus, túlvilági világokhoz. A mitológia egyik legmitikusabb alakja Heimdal, aki három évtizeden át rejtélyként kísértette gondolatainkat. Először az 1992-es Yggdrasill demónk Heimdallr című számának szövegeiben jelent meg, majd az évek során kisebb nagyobb szerepeket játszott a további mondanivalónkban. Ezúttal viszont úgy döntöttünk, hogy az egész albumot ennek a rejtélyes alaknak szenteljük. Mélyebbre és mélyebbre nyúltunk önmagunkban, mint valaha. A zenekar múltja, jelene és jövője találkozik ezekben a szerzeményekben, amelyek színtiszta ihletből születtek.

A történetek elmesélése, a dalok írása, a szavak megfogalmazása és a mítoszokon keresztül az emberi állapot felfedezése iránti szenvedélyünk egyre csak nőtt az évek során, a Heimdal pedig azt tükrözi, hogy kik vagyunk művészként, zenészként és emberként a 2023-as esztendőben.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.