Henget – Egy észbontó progresszív black metal projekt

Fémforgács

Az avant-garde, progresszív – pszichedelikus black metalos Henget május 19-én a Season of Mist gondozásában adja ki debütáló Beyond North Star című albumát. A zenekart Jesse J. Heikkinen gitáros (Hexvessel, The Abbey, Iterum Nata, The Aeon, stb.) és King Aleijster de Satan énekes (King Satan, Saturnian Mist) hívta életre, hogy egy az okkult világból és az ősi sámánizmustól ihletet észbontó progresszív black metalt játszanak. A Beyond North Star egy erőszakos hallucinációs utazást ábrázol az elme mélységeibe és azon túl egyfajta pszichedelikus és szinkretista szemlélettel. Lemezük felvezetőjeként I Am Them daluk némileg nyugtalanító videóját nézhetitek meg, amit a banda énekes, szövegírója King Aleijster de Satan készített.

Az I am Them debütáló albumunk a Henget mikrokozmoszát kínálja, Erőszakos black/death metal pszichedelikus és progresszív elemekkel vegyített kísérteties dallamokkal és avantgárd szellemmel fűszerezve.”

Henget – Beyond North Star

(Season of Mist)

1. Dive

2. I Am Them

3. Henkivallat

4. The Great Spiral

5. Beyond North Star

6. Lovi

7. Nouse

8. The Chalice of Life and Death

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.