Running Wild – Elhunyt Majk Moti, a klasszikus felállás gitárosa

Rockvilág.hu online rockmagazin

Február 16-án, életének 66. évében elhunyt Michael „Majk Moti” Kupper, a Running Wild egykori gitárosa. A Running Wild-ban Preachert váltó gitáros 1957-ben született. Az eredeti neve Michael Kupper. Egy vele készített interjúban elárulta, a művésznevét akkor választotta, amikor 1985 táján a Running Wild-tagok egyszerűen csak a keresztnevüket használták. Mivel a Mike-ot túl unalmasnak találta, azt Majk-ra módosította és kiegészítette akkori, indiai származású barátnője vezetéknevével, a Moti-val.

Majk Moti 1985-1990 között volt a német heavy metal zenekar tagja, így számos legendás album őrzi a játékát. Gerald „Preacher” Warnecke megüresedett helyére érkezvén a Branded and Exiled, az Under Jolly Roger, a Ready for Boarding, a Port Royal és a Death or Glory című lemezeken is szerepelt. Öt évig volt tagja a bandának, de a rajongók a mai napig ezt az öt évet tartják a zenekar aranykorszakának.

A csapatból való távozását követően Kupper több mint másfél évtizeden át szoftverfejlesztőként dolgozott, majd az Armscreen Group nevű digitális ügynökség munkatársa lett.

D’Orca nevű szimfonikus metal csapatát 2008-ban indította el feleségével, Melanie „Mel” Dorca-Ruiz-zal, Enrico Palazzo-val és Jörg Friedrichsen-nel. Moti másik bandája a 2009-ben alakult Wild Knight, amely koncertjein természetesen Majk Moti-korszakos Running Wild-dalokat is játszott, s amely a ReUnation tribute albumon a Tsar című RW-nótával szerepel. (A tribute lemeznek magyar vonatkozása is van, a Halor zenekar ugyanis a Little Big Horn dalt dolgozta fel a Running Wild-tól).

A gitáros ezzel párhuzamosan olyan – nem túl neves – bandákban is megfordult, illetve vendégszerepelt, mint a Metallian, a Burning Point, a Lonewolf, az Orden Ogan vagy a Random; utóbbi csapatnak például a 2010-ben megjelent, Reloaded című albumán pengetett.

Nyugodjék békében!

A Running Wild mára már legendásnak számító Branded and Exiled albumát itt tudod megvásárolni CD-n.







Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.