Két Grammy-t is nyert Ozzy.

Rockvilág.hu online rockmagazin

Magyar idő szerint ma hajnalban rendezték meg az idei, immáron 65. Grammy-gálát Los Angeles-ben, melyen a 2021. októbere és 2022. szeptembere között megjelent dalok és albumok legjobbjait díjazták. Sajnos múlt héten érkezett a szomorú hír, hogy Ozzy nem turnézik többé egészségi állapotára hivatkozva, így az idei budapesti buli is elmarad. Ettől függetlenül a tavaly megjelent Patient Number 9 albuma legjobb rock album kategóriában nyert,míg Degradation Rules című dala legjobb metál előadás kategóriában hozta el a díjat.   A számunkra is érdekes kategóriákban az alábbi zenekarok/zenészek nyertek:

Best rock album

The Black Keys – Dropout Boogie
Elvis Costello & the Imposters – The Boy Named If
Idles – Crawler
Machine Gun Kelly – Mainstream Sellout
Ozzy Osbourne – Patient Number 9 – WINNER
Spoon – Lucifer on the Sofa

Best rock performance

Beck – Old Man
The Black Keys – Wild Child
Brandi Carlile – Broken Horses – WINNER
Bryan Adams – So Happy It Hurts

Idles – Crawl!
Ozzy Osbourne Featuring Jeff Beck – Patient Number 9
Turnstile – Holiday

Best metal performance

Ghost – Call Me Little Sunshine
Megadeth – We’ll Be Back
Muse – Kill or Be Killed
Ozzy Osbourne Featuring Tony Iommi – Degradation Rules – WINNER
Turnstile – Blackout

 

Érdekesség, hogy Country kategóriában legjobb albumért és legjobb előadásért is egyaránt Grammy-t kapott 89-évesen a legendás Willie Nelson. Ezzel karrierje 14. és 15. Grammy-ét bezsebelve.

 

 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.