Feloszlott a Russkaja, elmarad a pesti buli is.

Rockvilág.hu online rockmagazin

Az orosz-ukrán háború és a hozzá kapcsolódó negatív emberi megnyilvánulások miatt, 18 év után feloszlik az osztrák Russkaja zenekar. A teljes turné, így sajnos  a budapesti állomás is törlésre került.  Georgij Makazaria, a zenekar frontembere ugyan Oroszországban született, de több mint 30 éve költözött Ausztriába. Zenéjükben mindig is megjelentek a szovjet szimbólumok sokszor humoros formában, és az orosz nyelv is. Sajnos azonban a háború miatt rengetegen értelmezték félre a zenekar dalait, és vált a csapat igazságtalan támadások áldozatává, így kénytelenek abba hagyni a zenélést.

A dalaink egykor szórakoztatók voltak, ma viszont már csak keserűség, és a zenekar tagjai már nem tudnak úgy színpadra lépni, hogy ne érezzék ezt a keserűséget minden egyes megszólaló hangban és minden egyes elénekelt szóban. Az összes megírt dalszövegnek most már teljesen más jelentése van, és ezt a zenekar egyik tagja sem akarja képviselni, hiszen ezekben az időkben csak a háborúval, a halállal, a bűnnel és a kiontott vérrel társul – áll a zenekar hivatalos posztjában.

Búcsúzóul a banda TURBO POLKA PARTY címmel még egy utolsó albummal kedveskedik rajongóinak.

 

A budapesti bulira már megvásárolt belépőket a szervező H- Music automatikusan visszatéríti.

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.