The Flood – Szupergroup, ezúttal nem a Frontierstől

Hard Rock Magazin

Chris Ousey (Heartland, Snakecharmer, Virginia Wolf) énekes, Jim Kirkpatrick (FM) gitáros, Billy Sheehan (Mr. Big, The Winery Dogs, Sons Of Apollo) basszusgitáros, Nigel Glockler (Saxon) dobos és Didge Digital (ex-FM) billentyűs zenekart alapítottak The Flood néven. ‘Hear Us Out’ című albumuk az Escape Musicnál jelenik meg márciusban.

Chris Ousey énekesi karrierje egészen a Virginia Wolfig nyúlik vissza, útja során volt az Ozone és a Snakecharmer frontembere is, de leginkább Heartland nevű zenekaráról ismert, melyben legnagyobbrészt Steve Morris (ex-Gillan) gitárossal dolgozott együtt. Chris két remek szólóalbumot is rögzített ‘Rhyme And Reason’ és ‘Dream Machine’ címmel. Jim Kirkpatricket legtöbben az FM rockzenekarban betöltött gitárosi posztjáról ismerik, a felállást Billy Sheehan és Nigel Glockler egészíti ki, akik szintén komoly névvel rendelkeznek a rock/metál körökben. Bónuszként Didge Digital (ex-FM) billentyűs játéka dobja fel a formáció zenéjét.

Az általuk alkotott The Flood felvette debütáló albumát ‘Hear Us Out’ címmel, 12 igazi kőkemény old school rockdalt írtak, csupán annyit kérnek, amennyi a lemez címében is szerepel: „Hallgass végig minket!”
Az anyag 500 darab sorszámozott, limitált kiadású „Sunset Boulevard” színű vinylen is megjelenik, melyhez a zenekar minden tagja által aláírt képeslapot és egy gitárpengetőt adnak ajándékba. Ugyanezek az ajándékok az első 500 CD megrendelőjének is járnak. Persze csak az Escape Music kiadó honlapján keresztül!
A lemezt nyitó Dangerous Dawn klipjével mutatkozik be a szupergroup, melyet ezúttal kivételesen nem a Frontiers Music gründolt össze. A lemezük március 24-én jelenik meg.

‘Hear Us Out’ dallista:

01. Dangerous Dawn
02. The Devil He Don’t Care
03. Fight Or Flight
04. Can I Call It Home?
05. Overdrive
06. My Kind Of Heaven
07. The Flood
08. Stand Up
09. I Can’t Stop
10. A Reason To Change
11. Til Dawn Us Do Part
12. A Taste Of What’s To Come

The Flood – Hear Us Out

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.