Krilloan: Emperor Rising (2022)

rattlead.hu

Év végére a sok kényelmes fotelrocker listát készít arról, hogy melyek voltak számára az adott év legjobb lemezei. Teszi ezt azzal a szinte biztos tudattal, hogy rajta kívül kb senkit nem fog érdekelni. Van azonban néhány elvetemült, aki figyel az ilyesfajta listákra, és ha ideje és ereje engedi meghallgat párat azon bandák közül, amik másnál valamiért az adott évben a legjobbak lettek. Én is ilyen vagyok. És miközben a bolygó különböző szegleteiből érkeztek a power metal rajongók 2022-es listái (erre megvannak a megfelelő helyek, ahol ezek a fotelrockerek összejönnek, egy fokkal jobb csak, mint a dark net 🙂 ) feltűnt egy csoda borító egy tök ismeretlen zenekari logóval: Krilloan.

Az album már a meghallgatás előtt elvarázsolt. Csodás külcsín, és mindössze 36 perc játékidő 9 dalnak, minek ezt cifrázni, tiszta nyolcvanas évek bakelit feeling.

Belehallgatva szimplán leesett az állam. Klasszikus heavy metal, némi power ízzel, célratörő dalszerkezetekkel, erőteljes kórusokkal és egészen kiváló dallamokkal!

A csapat amúgy svéd, 2020-ban alakultak, 2021-ben kiadtak egy demo/Ep-t 5 dallal, melyek szinte mindegyike itt is van a debütáló lemezen sokkal jobb hangzással, profi stúdiós megszólalással.

Az a helyzet, hogy az album rövid és célratörő, így hát én is az leszek: Korai Blind Guardian, korai Helloween, Angel Dust, korai Scanner, Lost Horizon rajongónak kötelező darab, egyszerűen egy speed-heavy csemege a maga nemében. Ha előbb hallom őket, azt hiszem az én fránya listámon is rajta lettek volna, dehát igazából kit érdekel, úgyis magunknak gyártjuk, nem igaz 🙂 ?

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.