Palace of Worm – Kaleidoszkópos víziók egy alvilági karneválról

Fémforgács

Új albumának a kiadására készül az avant-garde metal hangulatvilágával dolgozó ezoterikus, okkult vonalas Palace of Worm. A multi-instrumentalista Balan által vezetett one-man projekt negyedik nagylemeze február 3-án Cabal címmel az Acephale Winter Productions gondozásában lát majd napvilágot. Balan projektjének 2007-es megalakulása óta mindig is az egyéni megoldásokra, és megszólalás módra törekedett, ami gyakran különc és egyben bizarrnak mutatja zenéjét, amiben merészen ötvözi a black, a doom, a progresszív, az ambient elektronika, valamint a kortárs jazz hatásait.

Így tettek a hamarosan megjelenő nyolc tételes Cabal lemeze esetében is, ami egyfajta kaleidoszkópos víziókat mutat be egy alvilági karneválról, ahol az égbolton a sápadt holdfényében hollók repülnek a titokzatos nekropolisz felett, ami ördögi rituáléknak adnak otthont. Az ego metaforikus felgyújtását, amelyből a transzcendencia és az eksztatikus szabadság Főnixe feltámad. Fény és sötét megtörik az elme prizmáján. Kedvcsinálóként Through the Dark Arches dalát hallgathatjátok meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.