Outlanders – Tarja Turunen mellékprojektje januárban új dallal jelentkezik, benne Ron “Bumblefoot” Thal gitárjátékával

Rockvilág.hu online rockmagazin

Tavaly novemberben új projekttel jelentkezett Tarja Turunen. Az Outlandersben az elektronikus vonalról ismert Torsten Stenzel a Nightwish egykori énekesnőjének fő partnere, de hamarosan esedékes első nagylemezükön számos vendég felbukkan, így szerepel rajta Al Di Meola, Joe Satriani, Mike Oldfield, Marty Friedman, Vernon Reid, Bumblefoot, Jennifer Batten vagy Steve Rothery is. Az elsőnek közétett Closer To The Sky című dal a YES soraiból, illetve számos hollywoodi filmzenéről ismert Trevor Rabinnal készült. Ezt követte a The Cruellest Goodbye melynek közreműködője Al Di Meola volt.

A harmadik kislemez pedig, nem más volt, mint egy feldolgozás – a Depeche Mode 1990-ben megjelent “Violator” című albumán hallható World In My Eyes. Május 20-án mutatták be a The Sleeping Indian című dalt, amelyben a Karib-térségben ismert rapper, Nkoye Zifah és természetesen a gitárvirtuóz Joe Satriani is hallható. A Land Of Sea And Sun debütálásánál a finn énekesnő elárulta, hogy 12 dalt fog tartalmazni az Outlanders bemutatkozó albuma, de a lemez megjelenésének pontos időpontjáról nem tett említést.

A következő bejelentésig szentestéig kellett várnunk, Tarja Facebookos oldalán jelentette be: We Own This Sky címmel, január 13-án a nagyérdemű elé tárják a hatodik kislemezt is, amelyhez természetesen videó is készül. A dalban Ron “Bumblefoot” Thal gitáros is közreműködik, aki játszott például a Guns N’ Roses 2008-ban kiadott Chinese Democracy lemezén, jelenleg pedig a Sons Of Apollo tagja.
















Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.