Lovebites – Klippremier – Judgement Day

Rockvilág.hu online rockmagazin

Judgement Day címmel február 22-én jelenteti meg negyedik nagylemezét a japán heavy/power metalos Lovebites. Ezen a kiadványon mutatkozik be az új basszusgitáros, Fami. A 20 éves zenészlány a 2021 nyarán távozó Miho helyére került a zenekarba.

„Hosszú válogatások után nagy örömmel jelentjük be, hogy Fami az új basszusgitárosunk. Szeretnénk köszönetet mondani minden rajongónknak, akik támogattak minket a szünet ideje alatt, valamint minden basszusgitárosnak és zenésznek a világ minden tájáról, akik részt vettek a meghallgatáson. Most újra egy 5 tagú csapat vagyunk, erősebbek és lelkesebbek, hogy újra megoszthassuk veletek a heavy metal zenénket, valamint hogy az új Lovebitesként láthassunk titeket élőben a koncerteken. Ez a nap hamarosan eljön, kérlek, várjatok még egy kicsit. A zenekar új felállása végre bevetésre készen áll, és ismét bebizonyítsa, hogy a heavy metal nem hal meg!”

2021 augusztusában jelentette be a csak lányokból álló japán heavy/power metalos Lovebites, hogy basszusgitárosuk, Miho távozik a formációból. A zenészlány indoklása szerint mind szakmailag, mind a magánéletét illetően szeretné kibővíteni látásmódját, és bár a menedzsment mindent megtett, hogy maradásra bírják Mihót, végül belátták: el kell őt engedniük.

Így a friss felállású Lovebites, Fami, Haruna, Asami, Midori és Miyako karácsony alkalmából előrukkolt a február végén érkező nagylemezük címadó dalával, melyhez egy klip is készült.




A Lovebites zenekart 2016-ban hozta össze a basszer Miho és a dobos Haruna, akik már korábban is együtt játszottak egy csupa lány metal csapatban, a Destrose-ban.

A Lovebites 2016 második felében látott neki első EP-je munkálatainak, méghozzá nem más, mint egy neves finn hangmérnök-páros, Mikko Karmila és Mika Jussila közreműködésében (a veterán technikusok általában olyan előadókkal dolgoznak együtt, mint a Nightwish, a Children Of Bodom és az Amorphis). A The Lovebites EP végül 2017 májusában jelent meg, a végeredmény pedig egy kivételesen tüzes, pörgős hard rock / metal-anyag lett.

Az első nagylemezre sem kellett sokat várni, ez Awakening From Abyss címmel 2017. október 25-én került a boltok polcaira. A teljes értékű stúdióalbum ismét a jól bevált hangmérnök-páros, Mikko Karmila és Mika Jussila közreműködésében készült el, a Helsinki-beli Finnvox-ban. A nagylemez borítóját a neves David Lopez Gómes készítette (aki nemrég többek közt együtt dolgozott a Helloween-nal is).

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.