FÉMFORGÁCS // KARÁCSONYI METALÖZÖN ÉS KÖSZÖNTŐ 2022

Fémforgács

Eltelt egy újabb év… Az ünnepek alatt elcsendesedve a világ is fájdalmasat sóhajt. A remény, a fény halványodik és hétköznapian megszokott a közöny. De a sötét gondolatok helyet adjuk teret inkább a derűs jövőnek, és higgyünk a jóban, amiben azért akadt ez évben is bőven.  Jó zeneék, jó koncertek és élmények. És ne feledkezzünk meg új szerkesztőtársainkról, akikkel csak szélesedett zenei kínálatunk spektruma. A Fáklya Rádiónak köszönhetően sok fülhöz eljutott FÉMFORGÁCS – az underground hangja című műsorunk, és rovatainkban továbbra is a legfrissebb híreket, cikkeket hoztuk el nektek. Így lesz ez jövőre is.

Köszönjük, hogy idén is velünk voltatok és figyelemmel követtétek minket. Kívánunk Kellemes Fémes Karácsonyt és egyben Fémesebb csillogó Új Esztendőt!

Most pedig szívünkből szólnak a legfrissebb karácsonyi metal dalokat!

Dave Lombardo és felesége, Paula szeretetteljes karácsonyi dalával, a The Giftet-el kezdjük az ünnepi metal mulatságot.

A Carol Of The Bells prog-death változatát hozta el nekünk a Chaney Crabb énekesnő és Navene Koperweis dobos / gitáros párosa alkotta amerikai progresszív, tech-death metalos Entheos.

Mennyből az ördög. Akár ezt a címet is adhatta volna Rob Zombie – Dragula dalának feldolgozásához az amerikai komikus metal banda, a Psychostick. Zombie Claus videójukat itt láthatjátok.

Az amerikai modern rock vonalas From Ashes To New nem aprózta el az ünnepek hangulatát. Ők Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You karácsonyi slágerét dolgozták fel.

It’s A Wonderful Life címmel egy igazi ünnepi power balladát hozott a Dokken két virtuóza, George Lynch és Jeff Pilson.

A Bad Wolves a Carol Of The Bells egy sötétebb hangulatú feldolgozásával jelentkezett.

Egyfajta karácsonyi üdvözlőlapként mutatta be Tonttu című dalát Juha-Pekka Leppäluoto (ex- Poisonblack, ex-Charon, Raskasta Joulua).

A háborúk elcsendesedésére szólít fel Dark Cold Night dalában az amerikai post-hardcore, keresztény metalos Wolves At The Gate.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.