Earthrise – Az emberiség öngerjesztett tragédiái

Fémforgács

A Minnesota-i psot-metal /sludge úttörő Earthrise október 14-én hozza ki Until We Rest Beneath the Winter Way című albumát, ami témájában az emberiség technikai fejlődésének állít emléket.

Az Until We Rest Beneath the Winter Way minden egyes száma a történelem egy-egy szeletét képviseli. Az album csúcspontja a Szputnyik II, az emberiség egeikig érő második nagy eseménye, amelyet egy élettelen kutyatest jelképez, amely hónapokig kering a Föld körül. Ez a téma egy komor meditáció az emberiség számtalan öngerjesztett tragédiájára, mintha beleragadt és örökre kering.

A lemezről elsőként Our Work in the Stars Cannot Wait tételükkel ismerkedhettek meg.

A Szputnyik I sikere által táplált politikai nyomás miatt kutatók és a mérnökök kénytelenek voltak egyetlen hónap alatt elkészíteni és útjára indítani a Laika kapszuláját a Szputnyik II-t. Laikát kísérletek és kiképzések özönének vetették alá, hogy felkészítsék a repülésre, amelyek közül a legsúlyosabb a gravitációs szimulációk voltak egy rögtönzött centrifugában. Az UWRBTWW első kislemezes dala , az Our Work in the Stars Cannot Wait ezeknek a brutális centrifugateszteknek a zenei reprezentációja.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.