Mayhem – Mortiis – Exodikon – pénteken koncert a Barba Negrában!

Kronos Mortus

Többszöri halasztás után most pénteken végre ténylegesen hazánkba érkezik a Mayhem! A legendás black metal zenekar társai a BARBA NEGRAban a kultikus dungeon synth / ambient / industrial rock Mortiis mellett a tavaly első nagylemezével bemutatkozó black/death metal Exodikon lesz.

Menetrend:
6:00 Kapunyitás
6:30 Exodikon
7:40 Mortiis
9:00 Mayhem

Esemény:
facebook.com/events/2348713765260032

Jegyek:
jegy.rock1.hu/mayhem_mortiis_20220429

MAYHEM
youtu.be/e7jResTj9qc

Csihar Attila, Necrobutcher és Hellhammer már 10 éve Teloch (Nidingr, ex-Gorgoroth (live), ex-Myrkur (live), stb.) és Ghul (Charles Hedger – ex-Cradle Of Filth, ex-Imperial Vengeance) gitárosokkal zenél. A legutóbbi nagylemezt, a 2019-es Daemont abszolút pozitívan fogadta a közönség, tavaly pedig új EP-t adtak ki “Atavistic Black Disorder / Kommando” címmel, ami két részből áll: az első felén egy sosem hallott új dal mellett két olyan saját szerzemény kapott helyet, ami a 2019-es Daemon lemezen volt bónusz; a második felén pedig legendás punk előadók – Discharge, Dead Kennedys, Rudimentary Peni, Ramones – feldolgozásai hallhatók.

MORTIIS
youtu.be/Yapjm9VrZYQ

MORTIIS, azaz Håvard Ellefsen az elmúlt években elhatározta, hogy újra felveszi az 1994-es “Ånden som gjorde opprør” lemezt, amivel mindig is elégedetlen volt. A végeredmény azonban teljesen más lett, a 2020 januárjában megjelent “Spirit Of Rebellion” lemezre Mortiis egy új albumként tekint, amivel visszatért a korai, “Era I.”-es lemezek dungeon synth / ambient hangzásához, amelynek egyik megteremtőjeként ismert. Már bő két évtizede, hogy az eredeti zenei világot elhagyva az industrial rock felé vette az irányt, a 20 éves “Smell Of Rain” a gothic, synthpop és industrial fordulatával a műfaj egyik kultikus lemezei közé tartozik, amit három, méginkább industrial rock/metal-ba foruló lemez, a a “The Grudge”, a “Some Kind of Heroin” és a “Perfectly Defect” követett. Legutóbb két EP jelent meg, a “The Shadow of the Tower” egyetlen, 30 perc feletti dallal és a “Throe”, ami rövid ambient zajok és hangminták gyűjteménye.

EXODIKON
youtu.be/Nlgr7y13LvE

Az este hazai nyitózenekara a tavaly első lemezével jelentkező death/black metal Exodikon. Az “Árnyam útján” utódján már dolgoznak, nemrég “A hanyatlás természete” című új dallal jelentkeztek. Az Exodikon zenészei a hazai extrém metalos közösségnek közel sem ismeretlen arcok, a Christian Epidemic (és Cryptic Remains) gitáros Borhidi Gábor Dávid és az Epidemicet szintén megjárt Pósfai József gitáros-énekes mellett Hekele Attila (Elanor, Isatha) dobos és Pósfai Ferenc (Cryptic Remains) gitáros alkotják a zenekart. fringilla.

H-Music online:
H-Music Facebook
H-Music YouTube
H-Music Instagram

Source

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Kronos Mortus nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.