Sabaton – itt a harmadik dal a három hét múlva érkező lemezről

Fémforgács

Három hét múlva, március 4-én jelenik meg a svéd heavy/power metalos Sabaton tizedik nagylemeze, mely most is az első világháború eseményeit dolgozza fel. A The War to End All Wars albumról eddig két dalt ismerhettünk meg (Soldier of Heaven, Christmas Truce), most pedig meghallgatható a The Unkillable Soldier dal és a hozzá készült klip is megnézhető.

A dal az 1880-ban, Brüsszelben született Sir Adrian Carton de Viart altábornagyról szól, aki részt vett a második búr-háborúban, az I. világháborúban (már a britek oldalán) és a II. világháborúban is. Rengeteg súlyos sérülés érte, ám ő nem törődött sem a fájdalmakkal, sem a halállal. Az I. világháborúban elvesztette az egyik szemét és súlyos arc- valamint karsérüléseket is szenvedett, de nem hagyta amputáltatni azt, csak két ujját vágták le, később azonban elkerülhetetlen volt karjának amputálása. A II. világháborúban, 60 éves veteránként túlélte, hogy lelőtték a repülőgépét, mely a Földközi-tengerbe zuhant, de ő kiúszott a partra. Utána az olaszok fogságba ejtették, ahonnan többször is sikerült megszöknie. A két világháború között egy repülőgép-szerencsétlenséget is túlélt. 1947-ben vonult nyugdíjba és 1963-ban, 83 évesen halt meg Írországban. Hősiességéért rengeteg kitüntetést kapott, többek között a Viktória-keresztet is.

“Az igazat megvallva, élveztem a háborút” – Sir Adrian Carton de Viart.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.