:Of the Wand & the Moon – Jelenkorunk mazochizmusa

10 év elteltével új nagylemezével tért vissza a dark ambient / neo-folk vonalas :Of the Wand & the Moon. Kim Larsen új albumának, a Your Love Can’t Hold This Wreath Of Sorrow főinspirációit a ’60-’70-es évek olyan ismert énekes, dalszerzőitől merítette, mint Lee Hazlewood, Leonard Cohen és Serge Gainsbourg. Dalaiban továbbra is megőrizte zenéjének sötét neo-folk gyökereit, melyekhez az említett korszak noir filmzenéinek hatásit tette, ezáltal is egy újabb irányba terelve eddigi munkásságát. A lemezen vendégszerepel a legendás dán énekes, szerző, művész Martin Hall és King Dude, valamint Uffe Lorenzen (Baby Woodrose), Bo Rande (Blue Foundation) és Sarah Hepburn (Kloster a.o.).

Új dalai elmondása szerint jelenkorunk  mazochizmusát ábrázolják:

Ez az album kiválóan ábrázolja a jelenkort: a levegő hiányát és egy olyan civilizáció szélsőséges mazochizmusát, amely elfojtja magát, nem tudja elképzelni az eszmék és a szenvedélyek mozgatórugóját. A Your Love Can’t Hold This Wreath Of Sorrow színtiszta melankólia ahhoz képest, ami volt (és lehet, hogy más köntösben még mindig van), ahogy az új világ cenzúrája kasztráló színes hurkot tesz a nyakunkba.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.