Floor Jansen kizártnak tartja, hogy az After Forever újra összeálljon

1995-ben alakult meg az After Forever a hollandiai Limburgban, és eleinte death metal számok feldolgozásait játszották, azonban két évvel később az akkor 16 éves Floor Jansen csatlakozott a zenekarhoz, és csakhamar áttértek a szimfonikus metalra. Első albumuk "Prison of Desire" címmel, 2000 áprilisában jelent meg, ám első igazi sikereiket a 2001 májusában kiadott "Decipher"-rel könyvelhették el. 
after-forever-decipher-8712488985671.jpg
Floor, aki 2013 óta erősíti a finn Nightwisht, egy ízben kifejtette: régebben szörnyű zenének tartotta a metalt, az iskolában ugyan énekelt egy könnyedebb műfajt képviselő pop-rock stílusban ténykedő együttesben, de a metal zenébe pont Limburgba költözését követően szeretett bele, és onnantól az volt az álma, hogy egy ilyen zenekarban énekeljen.
Gondoljatok egy csapat tinire, akik zenélni akartak, és gondoljatok az internet előtti időszakra. Megszerettem a metalt, egy ilyen csapatban akartam énekelni. Ez volt az vágyam; gitároztam és akusztikus dalokat írtam, játszottam a barátaim bulijain is. Egy alkalommal, amikor egy ilyen bulin énekeltem, valaki azt mondta: "Ismerek néhány srácot, akiknek van egy metal bandájuk, és női énekest keresnek", - ez volt az After Forever. Így kerültem a zenekarba.
- emlékezett vissza a kezdetekre az énekesnő, majd így folytatta:
Volt egy régi magnónk a szoba közepén, tehát ha volt egy ötletünk, akkor arra vettük fel, a többit pedig egyszerűen csak megjegyeztük. Az első időszakban úgy voltam vele, ha nem emlékszem a szövegekre, akkor azon nem jók és kész! Ha igen, akkor oké! Hetente kétszer próbáltunk - abszolút komolyan gondoltuk a dolgot.
cae260e6d330f6ef33abc1eabf398a58.jpg
Floor meleg szívvel emlékszik vissza a zenekar első éveire is:
Emlékszem, valójában nem igazán tudtam, mit csinálok, ugyanakkor nagyon biztos voltam a csapatunkban! Volt bennünk tinédzseres komiszság, amire szükségünk is volt. Egy pici, mindössze 10 négyzetméteres szobán osztoztunk, emeletes ágyakkal, mindenki ott aludt. És én akkor még mindig dohányoztam. Igaz, csupán néhány évig dohányoztam, de szívtam nagyon erős dohányt is. Mintha egy másik életben történt volna! A cigaretta nem volt hatással a hangomra, de a technika hiánya már igen. Soha életemben nem vettem énekórákat, még a Decipher album felvételeinek idején sem. Szóval mindenben a megérzéseimet követtem, és megpróbáltam másokat utánozni, megtalálni a saját hangomat. Sok éven át fuvoláztam, úgy gondolom, ez sokat segített a légzéstechnika kérdésében. Természetes tehetséggel lettem megáldva - azt hiszem, ezt a szüleimnek köszönhetem!
A Prison of Desire-on hallható Beyond Me című dalban a Within Temptation frontasszonyával, Sharon den Adellel énekel Floor, de milyen érzés volt vele dolgozni?
Izgalmas! Nagyon felnéztem a Within Temptation-re. Ők voltak a "nagy testvér". A The Gathering után jöttek, az "Enter"-rel, az első albumukkal. Emlékszem, nagyon király érzés volt a közös munka. Sharon néhány évvel idősebb nálam, ami manapság már nem nagyon számít. De amikor fiatalabb vagy, ez lenyűgöz.

 

Az After Forever végül 2009-ben oszlott fel, Floor kiégése és az ihlet hiánya miatt. 2022-ben lesz 25 éve, hogy Floorral kezdtek dolgozni a fiúk, várható-e mégis valamilyen különleges dolog ennek kapcsán? Van esély arra, hogy újra összejöjjenek az egykori tagok?

Floor:
Nem, ami engem illet, nem. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahol most vagyok. Jó dolog a múltban hagyni a dolgokat. Sok After Forever albumot újra kiadtak, sajnos a beleegyezésem nélkül. De a zenekar nevét viselő lemezt jövőre újra kiadják, és ebben minden tag részt vett, ami azért más megvilágításba helyezi a dolgot. Szóval ez az az album, amit szívből tudok ajánlani a rajongóknak vagy a nosztalgiázóknak. 
3b3c_2.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.