Grillijono K.O. – Másnapos finn punk-rock a mámor ellen

Fémforgács

A turborockot, azaz erőteljes punk rockot a dirty rock stílussal, héba-hóba fura sötét elemekkel vegyítve játszó Grillijono K.O. fontos üzenettel tette közzé legutóbbi ‘Marinaadien hautaan’ című dalát debütáló lemezéről. A ‘Napalmia korville’ címet kapott album az Inverse Recordsnál jelent meg 2021. március 17-én. A harmadik dal után azonban, a kiadó kiadó jóvoltából már minden dalba belahallgathatunk. Az erőteljes nótákat hallgatva képtelenség eldönteni, hogy a csapat mikor viccel és mikor gondolja komolyan az előadást!

Lobo-Tommi a megjelentetésről szóló hírhez hozzáfűzte: “A Marinaadien Hautaanis a legrégebbi Grillijono felvételek egyike, ami végül felkerült a lemezünkre is. Itt, Finnországban van egy kifejezésünk az ittas állapotra, a ’bepácolta magát’, ami azt jelenti, ha valaki szörnyen lerészegedett. Ez, sajnos, egy jellemző szokás itt fenn északon, az év bármely szakában. Így a dal a bepácolt állapot következményeiről szól – és arról milyen leállni az ivással. Amolyan középtempós rock dal, kis bluesos beütéssel. Biztos pozíciót nyert a koncerten előadott dalaink listáján már a kezdetektől.

A dalok a banda saját anyanyelvén szólalnak meg, noha a második dal (csak címében) erősen ironikusan utal a Wham hajdani sikerlistás dalára (egészen más stílusban).

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.