Billog – 11 év után új lemezt adtak ki

Bittersweet Symphony címmel jelent meg a hardcore metalos Billog zenekar új lemeze. A Zahorán Csaba (Bekes Projekt, Ektomorf) vezette banda lemezre 11 évet kellet várni. Lemezük The Struggle We Live dalára egy friss videó is készült.

11 év után végre elkészült és minden nagyobb online zenei platformon elérhető az új Billog lemez A Bittersweet Symphony címmel! Az új lemez egy tökéletes összefoglalója az elmúlt 7 évnek, hiszen olyan szerzemények, illetve ötletek is hallhatóak a dalokban, amik a 2014-es újraaktivizálódáskor születtek meg, vagy kezdtünk el dolgozni rajtuk. Mivel sosem volt rajtunk teher, hogy időre elő kéne állni egy lemezzel, így teljesen természetes módon íródtak, illetve gyarapodtak az új szerzemények. Persze azért az nem volt betervezve, hogy ilyen sokáig fog elhúzódni a dolog, haha, de a végeredmény tekintetében mégis elmondható, hogy érdemes volt ennyit várni rá és minden egyes részletet aprólékosan kidolgozni. Ugye időközben 2016-ban így is kihoztunk két klipes szerzeményt (Waste of Time és Uplifted), miközben folyamatosan formálódtak a lemezre szánt dalok.

Az már a legelején világos volt, hogy egy rendkívül színes anyag van születőben, hiszen szinte mindegyik szám más zenei stílusban kalandozik, miközben mindegyik szerzeményt áthatja az a bizonyos Billogos érzés. Kicsit eklektikus, kicsit sötét, kicsit slágeres és nagyon zsigeri az egész! A végső hangzáson is nagyon sokat dolgoztunk, igyekeztünk egy minél természetesebb, de mégis odabaszós, modern végső hangzást elérni. A borítóhoz is egy elég konkrét koncepció fogalmazódott már meg a legelején és sokat beszélgettem erről Károlyi József tetováló barátommal, akinek a Till Death Do Us Part borítója és az Uplifted grafikája is köszönhető. A végeredmény minden előzetes elképzelést felülmúlt, méltó képi megtámogatása a hanganyagnak, összhangban a lemez címével, ami igazából arra a kettősségre utal, ami mindig is jellemzett engem az életem során. Mindenképp szerettünk volna több mozgóképes megtámogatást is az albumhoz, ehhez az első egy playthrough / szöveges videó lett, aminek a végső formába öntése Bende Attila újdonsült Bekes Projekt basszusgitárosnak köszönhető. Nem volt egyszerű döntés, hogy melyik dalhoz is készüljön először klip, de mivel a Billog a hardcore-ból indult 2002-ben és a mai napig áthatja a zenét a hardcore világa, így ez is egy evidens választás volt, illetve én mindenképpen egy pozitív mondanivalójú dallal akartam összekötni a lemezpremiert. Nagyon nagy dolog, hogy ez a lemez végre elkészülhetett, napvilágot láthatott, amiért ezúton is hatalmas köszönet mindenkinek, aki részt vett a folyamatban. Nem volt egy egyszerű meló, az már egyszer biztos! Hogy mi lesz a Billog további sorsa, az egy nyitott kérdés, sok ilyen helyzetben volt már a zenekar az elmúlt 19 évben, így aztán én most sem stresszelek ezen, majd lesz ami lesz. Most inkább annak örülök, hogy ennek az elmúlt 7 évnek egy méltó lezárása, egy fantasztikus lenyomata ez a lemez. Fizikai formátumban nem lesz elérhető, viszont az összes online zenei áruházból beszerezhető az album és lesz egy erősen limitált számban készülő póló is, aminek előrendelése hamarosan meg is indul!” – mondta Zahorán Csaba új lemezük kapcsán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.